Anna

2012-08-31
22:20:00

2012-08-31

Idag åker vi från stugan, vi städade de sista och tömde stugan på våra saker och åkte hem ganska tidigt, tycker jag. Vi åkte inom vår lägenhet för att kolla hur långt dem kommit med renoveringen. Men då satt fortfarande elementen kvar på väggen. Så de var lite surt, men de är tur att vi kan bo hos mamma och pappa.

 

 

Eftersom vi kom till Halmstad så tidigt så hann vi äta buffé på blue thai. Dem hade sushi där som man kunde prova. Har alltid velat smaka men de verkar så läskigt. Rå fisk liksom, men efter lite om och men så tog jag en bit. Och den biten jag valde var inte så god. De var typ lax, avokado med ris runt och de gröna runt om allt. De var typ sött, annorlunda. Men jag tror de är godast när man äter sushi som man ska med soja och allt som hör till.

 

Hoppas dem blir klara med vårt hem snart. Längtar hem och råttorna vill nog hem till sin stora bur. Dock gillar dem nog inte kakel golvet vi har. De är kallt om tassarna. Jag får sticka små strumpor till dem så att dem kan springa runt. Med såna små gummi prickar under strumporna så att dem inte halkar ^^

 

Peace!!

 

Råtthjälpen

 


2012-08-30
22:55:00

2012-08-30

Idag fick vi båda sova ut. Vi sov ända fram till 14. Vid 10 tiden ringde veterinären och kollade hur de gått med Tilly. Medicinen hon fått har inte funkat, så nu ville dem göra ultraljud på henne och ta urinprov. Men jag vet inte hur mkt pengar man ska lägga på en råtta som är snart 2 år. Jag har redan lagt ca 2000kr på henne och dem har inte hittat felet och nu vill dem ha 1500kr till för ultraljud och urinprov. Så jag vet inte hur jag ska göra för att hon är pigg, kissar och bajsar, busar, äter, ja hon gör allt som en vanlig råtta ska göra. Hon är till och med näst mest ute och undersöker.

 


 
Idag klippte Johan gräset vid stugan, han måste öva lite. Om han köper huset får han göra de många fler ggr ^^ Min fina man.
Idag är det näst sista dagen i stugan och vi ska grilla en sista gång. Imorgon ska vi nog bo hos mamma och pappa för dem håller på och renoverar våran lägenhet, vi har fått lite mögel på en vägg. Så när vi var förbi där igår så satt de 5 stora element på väggen, om man kan kalla det för de, dessa ska dra ut all fukt ur väggen. Dem hade även dragit bort tapeten så vi får se när dem fixar de så man kan bo där igen. Skulle gärna vilja bo hemma när jag jobbar.

 

 

Peace!!

 

Råtthjälpen

 

 


2012-08-29
22:02:00

2012-08-29

Idag fick vi åka intill halmstad för Johan skulle på möte ang huslån. Och jag skulle hämta en bur till råttorna. Jag har en mindre resebur till dem men den är sjukt liten. Och den var väldigt jobbig att transportera, städa och inreda. Plus att råttorna hade knappt någon plats att dansa på. Så nu köpte en kanin bur till dem för 100kr. En smidig "resebur", den får perfekt plats i bagaget och de finns lite mer klätter möjligheter och en stor öppning. Den andra buren köpte jag i panik när jag skulle till London och mamma skulle passa råttorna.
 
På kvällen var vi iväg och åt på Fridolfs. Johans föräldrar firade silverbröllop(?), 25 år som gifta iaf. Grattis!!
De är sjukt god mat på Fridolfs, ganska dyr med men god. Man får inte så jätte mycket mat men man blir jätte mätt ändå. Konstigt nog blir man alltid mätt på fina restauranger fast de inte är så mkt mat. Kvalité mat kanske? Vet dock inte hur de funkar i deras kök.
 
När vi kom hem så fixade jag råttornas nya bur. Dem verkade lite skeptiska men de somnade i den tillsist. Men vi märkte senare att de är så brett mellan gallret så Binki kommer igenom med hela huvudet. Men hon har inte testat att rymma. Ser ut som att "axlar och armar" tar litet stop. Jag vet att hon kan komma igenom bara om hon vill. Så under natten så kollade både jag och Johan så alla råttor var kvar i buren. Verkar inte som att hon vill rymma, min duktiga lilla Binki.

 

 

Den lilla buren som jag köpte i panik.

 

 

Den nya buren som Binki KAN rymma ur som hon inte gjort än. Som tur är.

 

Peace!!

Råtthjälpen

 


2012-08-28
15:35:00

2012-08-28

Idag blev det en tripp till Gekås. De blev mest shopping till hemmet kan man nog säga. Men jag hittade några koftor och två par tränings byxor. Vi hittade även tekoppar som min lilla tesils-anka kan simma runt i.
De blev även sjuuukt mkt godis, 4 påsar chips och en massa annat onyttigt. Vi åt även på Burger King, de var faktiskt gott för en gångs skull. Vi tog den nya burgaren med bacon och rostad lök. Sen när vi kom hem kollade vi på lite serier och powernappade. Jo förresten, vi hade igång  en app på iphonen "runkeeper" när vi gick runt på gekås ^^ vi gick bort 562kcal på 3 1/2 timma haha.
 
Ska bli så skönt att få träna igen på måndag. Nu efter att man ätit skit varje dag ^^, fast de är lite skönt att ha en vecka med bara skräpmat osv och vila sig från att inte behöva bry sig, slappna av lite. Tänker alltid annars på träning, kcal, mat osv. Så på måndag blir de en liten ny start. Jag har fått lite pepp-talk av en barndomskompis så de kommer nog gå bra. Dock kommer jag inte bli glad när jag väger och mäter mig på måndag morgon. Men de brukar ta ca efter 2 veckor sen så bör de vara borta igen.
Nu har jag iaf 2 par nya snygga tränings byxor att träna i, lite pepp över de oxå.
 
På kvällen så grillade vi hamburgare och åt klyftpotatis. Så har ätit hamburgare två ggr denna dagen. Sen la vi oss och kollade på Ace Ventura 1 &2. Känns som att vi nästan bara kollat på gamla dvd filmer denna veckan. Men de är ju de filmer som har den bästa humor.

 

Peace!!

Råtthjälpen

 

 


2012-08-27
20:22:00

2012-08-27

Måndag!!

 

Jag är ledig OCH de är sol! Bra start eller vad!?!
Morgonen började med frukost och lite chill. Sen gick vi en liten promenad på 40 min. Ganska lagom och sen blev de solning. Man får ju passa på medans de är sol, så slipper jag vara blekast på gymmet ^^. Jag har inte riktigt hunnit eller haft råd att sola solarium på sista tiden. Så man får passa på lite nu på min mini semester. Och de är så härligt att umgås med min Man.
 
Kan säga att de är ap tråkigt att sola framsidan av kroppen. Solar man ryggen kan man nörda, genom att läsa de nya wow-tidningarna. Btw nya expantion kommer ut 25sept. Måste köpa och måste börja spela lite. Har ju tid 1-2 h om dagen så som jag tränar och bor nu. Har ju flyttat hem till Johan nu, så på något vis har jag fått lite mer tid.
 
Kan säga att jag är lite besviken på tjejen som säljer buren att hon inte hört av sig, när jag hade första tjing. De är 3 pers som är intresserade men hon svarar ingen av oss, Wtf!! Svara mina råttor är i stort behov av en större bur NU! Dem gråter liksom, kanske inte men ändå.
 
Vi gick, tänk er vi gick och handlade, istället för att ta bilen, duktiga vi är. Vi handlade mat för vi tänkte grilla lite. I denna lilla ica så var de jätte svårt att hitta filé. Men vi hittade en liten omarrinerad filé så vi fick köpa lite kyckling oxå. Ska bli gottigt och mysigt.
Sen blir de lite film, white chics ^^


 
Peace!

Råtthjälpen

 

 


2012-08-26
21:29:00

2012-08-26

Hääärliga Söndag!! Denna gången iaf.
 
Idag bär de av till Falkenberg för en vecka chill och mys i sommarstugan.
Men först skulle vi plocka bort allt från en vägg här hemma. För de har råkat att komma svartmögel på väggen. De är ganska så fuktigt i vår lägenhet så hyresvärden skulle fixa möglet undertiden vi var i sommarstugan.  Snäll av dem, hoppas de går fort att renovera.
 
Vi kollade på kvarteret skatan åker till Laholm på kvällen. Även denna filmen kan jag rekommendera. Fyyy fan!!! Vad den var rolig, skrattade sönder nästan hela tiden. Den var så pinsam och rolig. Vill se den igen!!

 

Peace!!

Råtthjälpen

 

 


2012-08-25
22:43:00

2012-08-25

Ja lördagen så gjorde vi massa men ändå inget. Vi fixade massa inför vår weekend i sommarstugan i Falkenberg.
 
Vi skulle egentligen iväg och hämta en bur till mina råttor, men tjejen svarade inte. Skulle verkligen behövt den, för deras resebur är sjukt för liten. Speciellt för 4 överviktiga råttor. Så jag får se när hon får tummen ur och svarar.
 
På kvällen var vi i väg och åt på wild west, med några vänner. Gott var de som vanligt. Men de negativa med denna gången var att Johan fick inte sin andra bit filé och en kompis fick inte sin majskolv sen var de något mer, kockarna var nog lite förvirrade där. Fick reda på att dem hade haft personalfest på fredagen, bakfulla kockar?


Peace!!

Råtthjälpen

 

 


2012-08-24
22:48:00

2012-08-24

Idag har jag och Johan varit riktigt vuxna. Vi var iväg och kollade på hus. Huset vi kollade på jätte fint, de var bättre än förväntat. De var mkt ytligt att renovera typ lister, tapeter, olja terrassgolv och lite så. Men de är lite de man vill när man köper hus. Man vill ju kunna fixa huset som man vill sen vill Johan göra om all el så de blir åsk-säkert. När man gick runt där så kände man att man trivdes där och att de var precis de vi vill ha och mycket möjligheter att bygga till och om, så vi får se vad som händer. Jag hoppas på det bästa de gör nog även Johan.

 

Och idag började vår lilla semester, så himla skönt ska de bli. Vet dock inte när vi ska åka till stugan i Falkenberg. Jag hoppas att de blir fint vänder denna sena augusti.
 
På kvällen fuskade vi med pizza, för tiden slank iväg. Vi tänkte egentligen göra pastagratäng, som jag har varit så sugen på det så länge.
När vi mumsade på pizza så kollade vi på expendables 1. Johan ville att jag skulle se ettan innan vi såg tvåan på bio, samma kväll.
Filmen på bio var jätte bra, en film jag gärna tipsar om. Den innehöll aticon, skämt, komedi och en massa gamla action movie-stars!! Episk.

 

 

 

De är så sjukt många kändisar som är med i filmen, typ som;

Sylvester Stallone

Jason Statham

Jet Li

Dolph Lundgren

Chuck Norris

Terry Crews

Randy Couture

Liam Hemsworth

Jean-Claude Van Damme

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

 

Peace!!

 

Råtthjälpen

 

 


2012-08-22
22:45:00

2012-08-22

NU är de bara en dag kvar. Fatta vad jag längtar, de kommer bli så mkt mys och chill och allt annat på min lilla mini semester tillsammans med min älskade sambo. Hoppas bara att de blir soligt så man kan sola och bada och äta glass och gå långa promenader och spela mini golf och åka till Liseberg. Sen får de gärna vara en halv dålig dag så vi kan åka till gekås ^^

 

Träning idag igen, trött som ett djur var jag idag. Man blir lätt trött när man står och tömmer containrar hela dagen, iof bra träning, bara man lyfter rätt så man inte skadar ryggen. Men jag lyckades träna lite idag ändå, fortfarande ingen motivation. Och de gör inte saken bättre att så många unga smala tjejer börjat träna och så ser man sig själv som en flodhäst som tränar och tränar och tränar. Aja en dag blir de väll bättre.

 

Dagens träning:

 

30 Min på crosstrainer

30 Min gång

40 Min träning av rygg och mage

 

= 826 kcal

 

 

Nu när mina råttor inte får leverpastej varje dag och godis varje dag, så märker man att dem är mycket mer gamiga efter de goda. Typ Penny hon har alltid tagit godiset försiktigt men nu "hugger" hon efter godiset som om de vore de sista hon får. Vill säga att hon hugger inte aggro utan typ ge mig fort innan alla andra ser och ge mig massa och stora bitar.

Men iaf eftersom Penny är så girig efter leverpastej kan man använda detta till en fördel. Jag har velat att lära mina, eller iaf en, att snurra för att de ska få de dem vill ha. Och nu kan man lära Penny detta för hon är så girig så hon gör allt för leverpastej. Så jag kan säga att de är på god väg med snurr-lärningen, hoppas inte hon blir yr haha.

 

 

 

 

EN DAG KVAR!! EN!

 

Peace!!

 

Råtthjälpen

 


2012-08-21
23:32:00

2012-08-21
 
Idag är de vägning av råttor. Kan säga att de inte gått bra, varken för mig eller för råttorna på viktminsknings fronten. Jag har gått upp 1kg och dem har gått upp eller stått still på samma vikt.

 

Penny – (start vikt 604g)  Veckans vikt 590g (+5g)

Bianca – (start vikt 390g) Veckans vikt 395g (+10g)

Judith – (start vikt 650g) Veckans vikt 640g (+10g)

Tilly – (start vikt 550g)  Veckans vikt 540g (0g)

 

De som är + eller - är skillnaden från förra veckan. Så att ni inte tror att jag räknat fel.

 

För någon vecka sedan fick jag en eltandborste av min käraste Johan. Så varje gång jag borstar tänderna så funderar jag på om min tandläkare kommer märka någon skillnad. För dem gnäller alltid att jag borstar för dåligt längst in. Men med eltandborsten så når man in så bra och den rör ju sig själv så jag behöver ju inte mosa in tandborsten och borsta. Jätte smidigt och man når in överallt med den så jag hoppas att tandläkaren märker skillnad.

 

Tränade idag igen, tvingade dit mig igen. Jag har INGEN motivation alls denna veckan, de är bara tur att jag tagit mig dit ändå. Så hurra för mig. De gick väll ok på gymmet idag, som vanligt var de massa med folk där. Vill verkligen att de ska lugna sig igen. Sen bör dem skaffa mer motionsmaskiner OCH typ göra någon rutin kontroll på alla maskiner och smörja upp eller något. För mitt löparband började skrika igår så jag fick avbryta och byta band. Och för någon vecka sedan började min crosstrainer att banka så jag fick avsluta, och de lät inte lite heller. Och idag när jag körde mage så fick man ta i lite extra på ett ställe, kändes nästan som att den inte var smörjd just där, jätte jobbigt. Iof blev de kanske bättre träning men ändå, störande.

 

30 Min på crosstrainer

30 Min cykling

30 Min träning av mage

 

= 717 kcal

 

2 dagar kvar....

 

Peace!!

 

Råtthjälpen

 


2012-08-20
22:47:00

2012-08-20

De var så nära att jag skulle hoppa över att sticka till gymmet. Jag har så sjukt ont i magen, har iof haft de nu i 1-2 veckor men mest en vecka tillbaka. De är nog min magkatar som är tillbaka. Men jag har kanske hittat meducin som hjälper, vi får se. Så nu knaprar jag massa meducin för rygg och mage och arm, blä. Jag behöver semester...

Men de ska jag ha på fredag! Gött kommer de blir, men jag längtar massor till nästa år då jag får 5 veckor semester, ÄNTLIGEN!

 

Men de jag tränade på gymmet var....

 

25 Min löpning

15 Min gång

25 Min cykling

 

= 615 kcal

 

Nu har jag gett min Tilly meducin i lite mer än en vecka nu. Och de börjar gå bättre, hon kissar nästan normalt bara lite rosa, knappt något kvar. Hon verkar vara lite piggare nu fast hon var pigg innan med men lite extra nu, hon mår väll bra nu. Jag tycker de är bra att hon inte tjurar på mig när jag tvingar i henne den äckliga medicinen.

 

Peace!!

 

2012-08-19
21:49:00

2012-08-19

Jao så var helgen över. Den gick alldeles för fort. Men jag/vi han med mycket ändå.

 

I fredags dog min dator som jag haft i ca 6år. Lite ledsen blev jag ändå fast de bara är en dator. Så min bror testade att hitta problemet med datorn, vi misstänkte att de var hårddisken som hade gett upp. men de var de inte för vid drog ut hårddisken och skulle se om den kunde starta till biosen utan den (för de ska den kunna) men den ville inte starta ändå. Vi drog ut minnena och den ville inte starta sen tog vi bort cd-läsaren men den ville inte starta ändå. Den ska nämligen kunna starta utan allt detta, iaf komma till bios. Mer kunde vi inte plocka bort eftersom de är en laptop, men resten måste sitta kvar för att kunna starta tror jag. Men iaf de är säkert något med morderkortet eller något annat som lagt av.

Jag hade en Zeptror Spel-laptop. Som jag var väldigt nöjd med, och den höll i 6 år och den är väl använd! Zeptor är ett danskt företag, de roliga är att de gick i konkurs ett år men nu är dem tillbaka. De är väll ett ganska litet företag men gör bra datorer. Upptäckte att Zeptor fanns när vi åkte från Expert ^^ aja Asus är väll bra de med.

Hoppas jag lyckas få igång mitt itunes så jag slipper nolla min iphone och allt sånt.

Men de var bara att börja kolla upp en ny dator, jag letade efter en spellaptop så fick jag tips av en kompis om en dator så kollade vi upp den och den verkade bäst med pris och prestanda, så de fick bli den, asus n56vm-s4112v och den har ljud från Bang & Olufsen, nice va.

 

På lördag hoppade jag typ upp ur sängen och drog Johan ur sängen för att åka iväg och köpa den nya datorn. De roliga var att dem hade glömt att ta bort den sänkta priset så jag fick den 500kr billigare bara för att dem hade glömt att ta bort lappen. Fast de inte gällde längre, nöjd Anna. Och jag är nöjd med min nya dator, dock är jag inte så glad för windos 7 men de tar mindre plats på hårddisken än vista. Så vi får se hur ge kommer att gå att spela på datorn.

 

Jag måste erkänna att jag börjat att fuska med träning och mat igen. Så i morgon börjar jag igen iaf en vecka ska träna 4 dagar och hålla koll på vad jag äter. Sen på fredag början min mini semester, en vecka är jag ledig. De är inte mkt men de ska bli så sjuuuukt skönt. Men nästa år har jag 5 veckor semester och de kommer bli skönt om något. Hoppas att jag får min semester denna gången och att ingen händer, som de typ gör varje år.

Men efter min semester ska jag verkligen kämpa med att träna 4ggr veckan och skärpa mig med maten. För de började att gå bra men denna veckan gick har jag gått upp 2 kg. SHAME!! Hoppas de mest bara är vatten, har ätit ganska mkt salt och druckit mkt på kvällen.

 

 

 

På Fredag ska vi kolla på ett hus som Johan tyckte såg intressant ut. Kan ju iof hinna träna på fredag med, ingen dum idé. Men iaf sen på kvällen ska vi gå på bio. Mins inte vilken film vi skulle se. Eller jo den med alla kända action skådisar, kommer bli kul. Fast de skulle varit nice och se den första filmen innan man såg den nya.

Precis om med Total rekall. Vi kollade på Rekall med Arnold dagen före vi såg den nya. Jag tyckte den med Arnold var bättre. Den var rolig och mer trolig att Arnold den lilla hulken kunde flippa än den lilla nya plutten i den nya filmen. Och miljön var mkt bättre som en framtidsfilm än den nya rekal.

 

Ååh just de. Jag kollade på Miley Cyrus film "LOL" i helgen när Johan somnade ^^. För en gångs skull somnade han före mig. Men iaf jag gillade filmen jätte mkt, men de är mer en film på tjejer. Den är så söt och handlar om tonårs-kärlek och -bråk, skola osv. Jag gillar den, vill se den iaf. ^^ plus att jag gillar Miley.

 

 

 

Peace!!


2012-08-14
20:58:19

2012-08-14
Idag är de råttornas invägnings dag. Går fortfarande åt rätt håll, hoppas de fortsätter så. Så deras dags vikt är *trumvirvel*

 

Penny – 585g (-10g)

Bianca – 385g (-5g)

Judith – 630g (-10g)

Tilly – 540g (+10g)

 

Penny har gått ner 20g, Bianca har gått ner 5g, Judith har gått ner 20g på två veckor. Dock har Tilly gått ner 20g sen upp 10g men ändå gått ner 10g. Hon blir lite extra bortskämd eftersom hon är sjuk och tvingas få 2 mediciner 2 ggr om dagen. Så hon får lite leverpastej för att få bort smaken. Plus att hon kissar blod så är leverpastej ganska bra, lite extra järn.

 

Tränade idag igen. Idag kände jag dock att de var jobbigt i ryggen när jag sprang och cyklade. Förstår inte varför ryggen inte vill släppa, de har gjort ont i en vecka nu. Fast mest gjorde det ont mån-tors förra veckan.

Sen så har jag funderat om man ska försöka sig på fittness träning. Men de känns som att man måste lätta så mkt energi om man ska klara de. Men man kan försöka på något vänster, för träningen börjar gå bra, om inget förstör vill säga. Måste läsa på lite om fittness träning och om de räcker att träna 4 ggr i veckan för att klara av det.

 

25 min löpning

15 min gång

20 min cykling

30 min träning av ben

= 752 kcal

 

Jao nu ska jag mata djuren sen försöka lägga mig innan 23 idag igen.

 

Peace!!


2012-08-13
21:16:19

2012-08-13
Idag var jag på gymmet, gick väll ganska bra. Man märker verkligen jätte tydligt att folk är tillbaka från semestern för man får slås om motionsmaskinerna, de är en aning jobbigt. Men de lugnar väll sig snart när dem tappat hoppet, mohahah.

 

25 Min löpning

5 min gång

30 min cykling

30 min träning av axlar

 

= 756 kcal

 

Ooooh myyy f*cking god!! (läses med pipig ekorre röst)

 

Om två veckor ska jag och mannen min kolla på ett hus han var intresserad av. Vuxenpoäng eller vad?! Fast de gör mig lite nervös eftersom allt de stora viktiga i livet kommer med stormsteg nu. Känns bra men är nervös.

Så om ca 1 år ska jag byta bil om de finns en möjlighet så de kan bli billigare att köra till Falkenberg och från huset (om han köper det). Jag gillar min bil nu när den är lagad och allt strul är klart på den. Men ska jag köra massor vill jag gärna ha en diesel bil. Jag har spanat in en bil jag vill ha. Men vi får se, de kanske ändras, jag har nämligen ingen aning hur mkt den drar osv. Men jag är sugen på en vit Nissan qashqai, gärna med svart tak men så kräsen behöver jag inte vara. Men det skulle varit fint.

 

 

 

Ne nu ska jag mata djuren sen försöka lägga mig i säng INNAN 23 för en gångs skull.

Peace!!


2012-08-10
20:20:00

2012-08-10

Idag var jag iväg hos veterinären med Tilly. Hon kissar nämligen blod och de var inte urinvägsinflammation som dem misstänkte. Jag var hos veterinären för ett litet tag sedan med henne och fick medicin mot det, men de hjälpte inte.

 

Så i fredags fick hon lugnande och blev röntgad för dem misstänkte att hon hade livmodersinflammation. Så dem ville se om hennes livmoder blivit förstorad, men dem hittade inget. Alla organ såg normala ut, men de är väll tur det. Veterinären misstänkte att hon hade fått mycoplasma och att de satt sig i någonstans i livmodern, urinblåsan, äggstockarna m.m där blod kan komma ut i urinen.

 

För råttor kan lätt bli förkylda och får öroninflammation och lunginflammation m.m av mycoplasma. Veterinären sa att denna sjukdom kan sätta sig på andra ställen och inte bara i öron och lungor, det är därför han misstänker att den satt sig någonstans i underlivet. Så hon fick en stor, stark medicin kur mot Mycoplasma.

 

Men de var väldigt läskigt att ge henne lugnande. Så klart gjorde ju nålen ont så hon pep till, men duktig var hon som inte bet mig eller gjorde något sånt. Men arg blev hon för när hon hoppade in i buren började hon fnusta och putta på filtarna hej vilt. Sen vips så började allt gå väldigt långsamt och hon la sig ner som att hon ville sova men hon andades väldigt fort. Näsan som att hon försökte arbeta mot det. Man märkte att hon hade massa vilja att kämpa fast hon hade fått lugnande. De var nämligen svårt att få henne att ligga på sidan och stilla. Eftersom hon hade lugnande så kissade hon hela tiden, de var väll svårt att hålla alla organ täta, tyckte så synd om henne.

 

De jobbiga är att när jag avlivar mina djur brukar de vara så att dem får en överdos av lugnande, som jag förstår de som. Och i slutet när vi var klara så var hon verkligen så slapp som när dem ska somna in för gott. Hon hade typ slutat kämpa, så i hjärtat hade man lite små panik, men man tänkte att dessa veterinärer bör veta vad dem gör. För veterinären jag fick han kan råttor. Hon fick uppvaknade och de dröjde en liten stund innan hon vaknade. Jag stod i kön för att få betala, då hade de nog gått ca 5 min säkert. Så hoppade de plötsligt till i buren bara sådär och sen dess har hon varit pigg och sig själv. Så jag behövde inte vara orolig när hon var som döende.

 

Så nu ska hon få 0.35ml Baytril och 0.35ml vibranod, 2 ggr/dagen i 14 dagar av båda medicinerna. Och de gillas inte här hemma, baytrilen smakar gorilla, men hon får alltid en godisbit eller något annat gottit efter medicinen.

 

 

Peace!!


2012-08-08
22:59:09

2012-08-08

Idag på jobbet kom en massör. Så medans han som skulle ha tiden var hemma och åt lunch smög jag in och bad honom kolla på min rygg. Han masserade min ena skuldra, det var där jag hade mest ont efter att min bror försökt massera bort mina knölar över hela ryggen. Massören masserade min skuldra så min arm domnade av. Jag har ju haft ont i min rygg sen i måndags och har haft svårt att andas. Sen fick jag ställa mig upp och så bad han mig lägga armarna i kors sen tog han armarna runt och pressade och lyfte lite på mig, så knakade i ryggraden från skuldran upp i nacken. Och de var så skönt, för jag har försökt knäcka ryggen men jag lyckas bara knäcka upp till skuldran. Men jag ville knäcka högre upp. Men han sa iaf att jag fått en bröstkorgs låsning. Och där har vi nog svaret varför jag haft ont när jag andats. Men jag har jobbat ändå, nöjd Anna.

Men nu har jag ont i musklerna vid skuldran för att han försökte massera bort knölarna. Så jag kan inte klia mig på ryggen eller ta på ryggen försiktigt för att de gör så ont.

 

Men jag var iväg och tränade idag ändå. Inte så jävla pepp men jag var där. I morgon är de träning som gäller också, men i morgon ska jag försöka köra lite styrka. Jag har bara kört motion dessa två dagar.

 

25 Min löpning

15 Min gång

20 Min cykling

10 Min crosstrainer

 

= 724 kcal

 

Jag såg en artikel om att råttor är smarta ^^ Jag gillade en grej i artikel som jag är så nöjd över att dem skrev, de var;

 

–        Råttor är världens bästa överlevare, de är superduktiga på att klättra, simma och fenomenala på att ta sig in genom små hål. Två centi­meter räcker för en fullvuxen råtta. Så länge de får igenom huvudet, kan de förskjuta hela kroppsmassan bakåt och åla sig igenom. Möss kan ta sig igenom ännu ­mindre springor. - Anna Engwall, gruppchef för skadedjursteknikerna, Stockholm, Anticimex.

 

Säger ju de, underskatta inte dem små <3

 

Peace!!


2012-08-07
19:22:37

2012-08-07

Nu var de en vecka sedan jag vägde mina råttor. Jag tänkte väga den en gång i månaden men jag kunde inte låta bli å kolla hur de gått. Måste ju se om de funkar. Me de ser iaf ut som att de funkar. Jag tänkte se om jag kunde få ner dem till 400g, borde vara en ok vikt på råttor som man bantat. Men så här ser vikten på råttorna ut idag

 

Penny – 595g (-10g)

Bianca – 390g (-0g)

Judith – 640g (-10g)

Tilly – 530g (-20g)

 


 

Jag har lyckats skada min rygg, typ lätt ryggskott. Och jag vet exakt varför jag har ont så jag har bara mig själv att skylla. Så igår tränade jag inte men iaf stack jag iväg och tränade. Jag körde bara motion. Tänkte att man kan försöka få lite blod cirkulation i musklerna och försöka få dem varma och mjuka. Min bror knådade mig rygg innan och hittade massa knutor, Gjorde så ont så de strålade ut i bena och armarna, dem domnade till och med av. Vi får la se om de hjäpt att träna. Ska träna i morgon med.

De märks att de är många som kommit tillbaka från semestern och att de inte är så vackert väder längre. För de var massa folk på gymmet eller asså alla motions maskiner var upptagna. Dem vill väll träna bort semesterkilona. De gillar inte jag alls.

 

25 Min löpning

15 Min gång

15 Min cykling

 

= 559 kcal

 

 Peace!!

 


2012-08-06
21:02:29

2012-08-06
Imorse vid 05 tiden så vaknade jag av att huset skakade och att de lät jätte konstigt. De första som slog mig var att de skulle kunna vara jordbävning men jag tänkte: Tsss, ofta de är jordbävning här i Halmstad… Men de var de faktiskt. Jag brukar lite efter alla mina sinnen, jag är inte riktigt och jag vet varken vad som är upp eller ner. De ända jag viste var att de lät jätte konstig, typ som att bara basen var igång på stereon. Och sen kommer jag ihåg att jag skulle sätta mig upp, men balansen var inte riktigt med mig, de typ skakade. Jag kollade på klockan och såg att den var typ 5, så jag trodde jag bara hade vaknat för tidigt som jag gör ibland. Och att de bara var något brus i öronen sen slutade de och jag somnade om. De var som att en lastbil körde förbi precis väggen jämte fast en jävligt lång lastbild på säkert 15 sekunder.

 

Men iaf, idag blev de ingen träning. Min rygg gjorde jätte ont så ont så att de gjorde ont i långt upp i magen och de gjorde ont att andas ibland. Tänkte sticka och träna ändå för när musklerna blir varma så kanske de skulle kunna släppa. Men jag skulle kolla om jag fått någon post hos mamma. Så la jag mig på golvet i hallen och insåg att de var hur jävla skönt som helst. Men i morgon ska jag träna och onsdag och torsdag. Blir iaf 3 ggr denna veckan. Jag måste skärpa mig och träna mina 4 dagar. Men de börjar gå bra med vikt och form. Sakta men säkert. Nästa vecka ska jag börja med min vanliga ”diet” mat iaf och knappa in allt på min app ”tap&track” så jag kan hålla koll på allt igen.

 

Peace!!


2012-08-02
20:38:06

2012-08-02

Trött som en mango! Squik squik!

 

Tränade lite idag. Tyckte inte att de gick så värst bra. Kände knappt att jag tränade magen, eller lite kändes de. Aja kommer vissa sånna dagar.

 

15 Min Löpning

15 Min gång

15 Min cykling

35 Min träning av mage

 

= 613 kcal

 

 

 

I morgon är det äntligen fredag. Denna veckan har gått ap-fort, helt sjukt. Imorgon skall jag färga mitt hår och sen ska jag fråga mamma lite snällt om hon kan klippa håret lite, fixa till frisyren och raka sidan.

Sen skulle jag vilja åka till min lilla lya och packa undan de sista som är kvar och kanske städa lite.

 

Jag sitter och väntar på samtal från veterinären. För Tilly hon kissar blodklumpar. Veterinären misstänkte urinvägsinflammation men medicinen har inte hjälp så de är något annat. Antingen är det något med njurarna eller något med livmodern. Jag hoppas på att de är något med livmodern. Stackars lilla Tilly Tufs.

 

 

Peace!!


2012-08-01
18:35:01

2012-08-01

Idag tränade jag ben. Kändes som att de var evigheter sedan. Jag har en fin kalender app nu som jag kappar in vad jag tränat så kan man se en liten statistik på hur många ggn jag tränat vad. Och Ben hade jag bara tränat en gång. Så de kändes som att de var dags för det. Sen blev de kondition som vanligt också, jag sprang 25 min och gick 5.

 

25 Min löpning

5 Min gång

45 Min träning av ben

 

= 671 kcal

 

Eftersom jag inte har så mkt mer att skriva så börjar jag med DAGENS GOOGLE!! Vi har fått en grej för oss på jobbet. Iof har jag hållit på med det ganska länge. Börjar man fundera på något och inte vet svaret, JO då googlar man! Man får reda på massa kul.

 

Så dagens Google blir ”varifrån kommer ordet frukost?”

 

Google sa:

På svenska har frukost tidigare varit normalordet för den måltid man äter på förmiddagen eller mitt på dagen. Av äldre generationer användes ordet frukost i den här meningen åtminstone fram emot slutet av 1900-talet och det kan förekomma än. På danska lever ordet kvar i den betydelsen: frokost motsvarar svenska ”lunch”, och morgenmad är frukost. Även många som talar finlandssvenska använder ordet frukost i den betydelsen.

Ordet frukost (frokoster) användes redan i fornsvenskan. Det kommer ursprungligen från det lågtyska vrokost (av vro, ’tidig’, och kost, ’måltid’). Det har från början avsett en måltid tidigt på dagen, men normalt handlade det inte om morgonens första mål utan om den måltid man åt efter ett första arbetspass, ofta vid 8–9-tiden. I takt med de ändrade arbetstiderna och måltidsvanorna sköts den sedan framåt. I dagens svenska har sedan frukosten återgått mer eller mindre till sin gamla tid på morgonen.

 

Google is your friend!
Peace!!