Anna

2011-02-27
21:07:34

Målat MED råttorna

Jag kom nyss på en rolig idé. Att man kan måla MED råttorna. Använda dem som penslar haha. Så kom jag på att jag hade färg från IKEA som barn målar med och som är vattenlöslig så den borde inte vara farlig för dem. Så jag tog byggde upp av lite kartong runt ett papper så dem kunde hålla sig inom en ram. Annars skulle jag få en massa färg på golvet, men de fick jag iaf lite granna. Så tog jag en råtta i taget och doppade tassarna i färgen och la ner dem på pappret så dem fick gå runt där. När dem var klara torkade jag av tassarna med våtservett så att dem inte skulle smutsa ner golv och så dem blev rena. Men de såg så roligt ut, Millie ville bara hoppa ut, Maja började tvätta sig så hon blev helt röd i fejjan, Penny var duktigast och gick runt, Amy skrek satan och hatade de och bara hoppade ut, Jerry ville bara ner dit igen efter att han var klar så jag fick ta bort honom så att han inte skulle smutsa ner golvet.

 

 

Millie = Blå

Maja= Röd

Penny= Grön

Amy= Gul

Jerry= Svart

 

Peace!!

2011-02-22
21:55:21

Everything you dream of, But never can possess.
Idag togs en dröm ifrån mig.

Men de är mitt egna fel känns de som. Som jag skrivit innan så ville jag ju operera mig näsa. Mamma tyckte att jag kunde låna pengar av henne för det. För jag sagt att jag hatar min näsa och har gjort de sen jag vart 11år typ. Så idag tog jag tummen ur och skulle ringa runt och se vilka som opererade i halmstad. Så kom jag in på en sida och ser att en operation kostar 30.000-58.000. Och de är liiiite för mkt för att operera en näsa. De dumma är att jag redan hade planerat upp hur jag skulle göra med ledighet och träning och allt sådant. Och tänk på att de kommer att göra äckligt jävla ont, men sen kommer jag bli fin. Äntligen var jag några månader ifrån att få en fin näsa. Kändes som att en sten lyftes från mitt hjärta på något vis och jag var så glad. Men när jag såg priset så togs allt ifrån mig. Jag borde ha kollat upp de direkt och inte hållit på att önske tänka mig och tänk att SNART snart så får jag fixa min näsa. Nu får jag hoppas att jag vinner en jävla summa pengar på något vis, då kan jag operera den. Men till dess så får den vara som den är, tyvärr. Tänkte äntligen ska jag bli fin, och jag kommer att bli så nöjd, suck.  De jag inte kan förstå är att fixa sillisar kostar lika mkt som att fixa till näsan, suck ännu en gång.

 

Mamma tyckte att jag skulle fixa näsan ändå, för de kommer att göra mig lycklig. Men fan för 30.00-58.000 kr kan jag fixa träningskort några år framöver, tatuera klart min arm och en massa mer. Men som sagt jag får hoppas på att jag vinner pengar en dag så jag kan fixa till den. Spara får man göra också lite, dock vill jag hellre spara pengar till ett hus än näsa. Finns så mkt annat prio känns de som. Men jag vill så gärna, jag skulle bli så fin.

 

 

En dag så…


2011-02-21
22:35:20

Why is it so f*cking hard?

Jag klipper ut ett inlägg från ”http://rattor.ifokus.se/”. Ibland känns de som att de skulle vara bättre att vara blond, IQ befriad och trög. Känns som att man inte bryr sig så mkt om rätt och fel när man är trög, man kanske inte är lika bitter då oxå... Jag blir bara så arg ibland, jag vet att detta är något som intresserar mig och bla bla. Vissa intresserar sig om politik jag intresserar mig inom detta. ÅÅÅH! Lång diskussion kan de bli. Men jag lägger upp detta iaf för folk verkar inte veta. Vissa bryr sig inte och då kanske man borde trycka upp de i fejjan på dem. Nu kommer jag att få massa skit men f*ck it!

 

*SVENSK LAG*

 

”Hej allesammans!
Jag vet inte hur det är här nu med diskussioner kring ifall det är en lag eller ej att flockdjur ska hållas minst två och två i och med att jag är hyfsat inaktiv numer, men jag vill bara berätta att jag har tagit kontakt med Jordbruksverket och utförligt frågat ifall det finns någon lag som säger att flockdjur ska hållas med minst en artfrände, och detta var svaret jag fick:

"Hej Moa,

Ja det finns en lag- Djurskyddslag (1988:534)- där det i 4 *uttryckligen står att djuren ska hållas och skötas så att det ger dem möjlighet att bete sig naturligt. Detta innebär att flockdjur inte ska behöva gå ensamma och att de ska ha åtminstone någon artkompis som sällskap.


Hälsningar

Ernst Mehnert


Enheten för sällskapsdjur/Division for CITES and Pet AnimalsCITES

Management AuthorityJordbruksverket/Board of Agriculture

SE-551 82 JÖNKÖPINGSverige/Sweden

E-post/E-mail: ** [email protected] **

Tel. +46 36 155145Fax +46 36 155005"

 

Alla frågetecken kring sällskapsfrågan bör nu med andra ord vara undanröjda;)

Det är lag på att flockdjur ska hållas minst två och två. :)

Det kan ni visa dem som påstår att någon sådan lag inte existerar utan bara är jordbruksverkets råd och föreskrifter.”

 

Jag kan även hänvisa till denna sidan där de stå allt om lagen. Det är en ganska lång länk men iaf. Ni kan även söka på ”L80 på Jordbruksverkets” hemsida så får ni mer information.

Länk här under

 

***--->http://62.95.69.15/cgi-bin/thw?%24%7BHTML%7D=sfst_lst&%24%7BOOHTML%7D=sfst_dok&%24%7BSNHTML%7D=sfst_err&%24%7BMAXPAGE%7D=26&%24%7BTRIPSHOW%7D=format%3DTHW&%24%7BBASE%7D=SFST&%24%7BFORD%7D=FIND&%24%7BFREETEXT%7D=&BET=1988%3A534&RUB=&ORG=&%24%7BSORT%7D=%C5R%2CLPNR+ <---***

 

Peace!!


2011-02-19
23:55:33

Burlesque

Kollade nyss på den filmen och fy vad jag Ä L S K A R den!! Tycker verkligen om Christina Aguilera. Dock inte hur hon var som ung, men efter skivan ”back to basics” så blev jag förälskad. Har fortfarande inte lyssnat sönder på den skivan och då har jag ändå lyssnat på den OM och OM och OM igen när jag spelade massa wow, då när Burning Crusade kom ut. Så när jag lyssnar på den skivan så kan jag se zoonen ”Hellfire” framför mig och hur jag springer runt där. Och Christinas röst är underbar och hennes kropp en hur snygg som helst.

 

 

MEN de tragiska är att den där killen som är med som typ blir kär i henne är hur jävla snygg som helst MEN han är med i Twilight, så himla pinsamt… Fast jag har ingen aning om hur han ser ut i den filmen (filmerna om han nu är med i alla) Men i Burlesque är han fin fiiin.

 

Cam Gigandet

Jag tipsar skarpt att folk ska se denna film den är helt underbar. Jag tänker på filmerna Moulin Rouge och Coyote ugly när jag ser den. Även kul att se andra ”kändisar” som man känner igen från andra filmer. Cher är också helt underbar. Fin film.

 

 

Jag längtar jätte mkt till våren och sommaren. Först våren för att jag vill kunna använda min skinjacka igen. Och kunna ha en av mina fina halsdukar på mig och någon av mina myspysiga mössor. Sen till sommaren för jag fick hem mina jeans shorts och linne som jag hade beställt från H&M för länge sedan, haha. Och jeansen sitter helt underbart på mig. Jag kom även på att jag har jeans jag inte gillar som jag kan göra om till shorts. Vet inte varför jag fått en sådan fetisch för jeans shorts nu.

 

Peace!


2011-02-14
12:49:43

Fuck you Valentine


2011-02-13
14:35:43

Penny

 

Äntligen har jag fått hem en dumbo rått hona. Jag var iväg och hämtade henne i fredags. Och hon är så liten så liten, jag har aldrig haft en sådan liten råtta. Hon är så söt och så lugn, dock lite svår att fota för hon är nyfiken men fortfarande lugnare än mina andra. Dem andra är mer envisa och starkare.

 

Så nu är de massa pip och tjafs i buren. Man är så rädd att dem ska skada henne för dem är så stora och hon så liten. Men de är mer pip nu än vad de var när jag introducerade äldre råttor för mina andra. Då klickade dem ihop direkt. Men de kommer nog att gå bra, men man är så rädd om lilla Penny. Man är nästan rädd att man ska klämma sönder henne i handen, så liten är hon

 

Namn: Penny

Född: 2010-12-02

Vikt: 97g (2011-02-11)

Öron: Dumbo

Färg/ teckning: S/ba eubk

 

Senare på lördags kvällen in såg jag problem. Eller så är jag bara blödig.

 

Vill först berätta detta sen kommer jag till saken.

 

Mina gammel råttor har aldrig haft problem med att få in nya råttor. Hade Mamma, Nour och Maja dem fick in Sally inga problem alls. Sen fick jag hem mina problem råttor Millie och Amy inga problem där heller. Lite rank bråk men de var mest bara Maja som puttade kull dom inget bit eller bråk. Och då hade jag Mamma, Nour, Maja och Sally när jag fick hem Millie och Amy, alla var då 8mån+.

 

MEN nu när en liten skit kommer då blir de bråk. De bits de skriks de jagas och brottas. Första dagen fick Penny vara i en egen liten bur med dem andra, jag la in dem en efter in i buren med henne. Lite tjafs blev de men inget farligt, mest Millie som var på henne. (vill bara flika in att hon sov själv första natten) Men sen lugnade de sig i buren och alla somnade och kommer bra överrens, så tänkte jag, jag sätter in dem i den vanliga buren. släpptes helvetet lös. Så tänkte jag de är bara att vara lugn de ska vara så, de brukar vara rank bråk i början och små ungar fattar inte hur dem ska bete sig och skriker. Så de var massa jagandes och brottandes och hon skrek massa i buren. Så ja igen, de kanske ska vara så tänkte jag och stack till en kompis för att slippa allt skrik från Lilla Penny. Men när jag kom tillbaka så hade hon massa bit märken på magen och ett på svansen och på örat, känner mig jätte elak.

 

Hon är lugn och fin när jag tar upp henne hon vill gärna sitta på axeln, att gå in i buren är inte favoriten. Så frågan är, varför är mina damer så elaka mot plutten och accepterar dem andra nya gamlingarna?

 

Dock har Mamma Nour och Sally gått bort så jag har bara Maja, Millie och Amy kvar.

 

Jag trodde ändå att Maja skulle ta henne under hennes vingar för Maja är så lik sin mor. Men nej, hon är lika elak som de två andra och puffsar upp sig och håller på.

 

Jag har testat ha dem på neutral plats - gick ok

Sen i städad bur - gick ej.

Sen badade jag dem - då sov dem tillsammans i sen stora buren utan problem. Tills maten kom och alla vaknade igen. Men i badrummet var de inget tjafs.

 

What to do?


Jag funderar på att honorna får flytta in i Jerrys bur och Jerry in i honornas. Och sen tillbaka efter ett tag när Jerry luktat av sig i deras bur. Så kanske bråket slutar?

 

Långt detta blev nu. Men jag är otroligt besviken på mina Tanter jag trodde dem skulle sköta sig. För dem är underbara i vanliga fall.

 

Nu är Jerry ute och springer och springer mkt runt Pennys bur och nu är de inget skrik. De är syn att hon inte är en hane. Dem verkar gå ihop bättre än hon och tanterna.

 


2011-02-08
22:09:18

Tror jag bestämt mig

Efter massa år och en massa om och men.


Så har jag bestämt mig att operera min näsa. Jag har hatat min näsa sen jag var kanske 11år eller något. Jag har en såkallad ”Joggo-näsa”. Jag tycker dem är fruktansvärt fula. Jag har velat operera den men aldrig velat spara pengar till det, för jag är ju som jag är. Men den har bara blivit konstigare och konstigare med åren tycker jag, även mamma har lagt märke till detta så de är inte bara jag. Men de konstiga är att de är bara jag som har denna ”joggo-näsa” i familjen, jobbigt nog.

Min mamma tycker att kolla på olika program om plastik kirurgi, läsa om de osv. Då menar jag inte hur man får dem bästa silikon brösten, utan mer de personer som kanske har just konstig näsa eller kanske föddes med konstig läpp och vill fixa de.

Men iaf, hon har frågat mig några ggr nu på senaste tiden om jag funderat på att kanske fixa näsan, för hon vet hur jag hatar den. Men som sagt de är inget jag orkat spara pengar till, vill hellre spara pengar till något roligare som tatueringar, hobby och prylar. Men om jag skulle ha vunnit en större summa pengar så skulle jag nog ha opererat den. Så frågade mamma mig om jag skulle vilja låna pengar av henne för att göra de. Så har man tänkt lite på de, så jag tror jag bestämt mig att jag vill. Jag ska ringa min läkare (eller vad man säger) som fixade till min läpp efter att jag blev hund biten i fejjan när jag var 10. Han har även opererat min mammas fötter, hoppas inte jag får hennes fötter bara, haha. Ska iaf se vad han tar för en näsoperation och vilka tider dem har osv.  Och hur de skulle gå ihop med jobbet och ledighet så jag måste snacka med Presidenten*.

 

Lilla al fadji kallar sin chef för presidenten, så gör vi de på jobbet med haha.

 

Men usch, tanken att dem kommer slipa bort BEN är inte rolig. Tänk som de kommer att isa och göra ont efter åt. Hoppas man får bra smärtstillande, haha. Men är ju lite orolig om den kommer bli snygg, så att de inte går fel. Vill ju inte bli den kvinnliga Michael Jackson haha Sen undrar jag hur lång tid de kommer att ta tills jag får träna igen. Men de kommer nog att gå fort. Mamma sa att de kommer att göra ont men jag kommer nog att bli väldigt nöjd att jag gjorde de. Men ändå tanken på pain som kommer efter. Fy

 

Jag lekte lite i photoshop hur min näsa skulle kunna se ut haha. Tänk inte på hakan den ser mini ut men de är nog för att jag håller kameran lite uppifrån. Eller så har jag sådan haka vet inte, spelar ingen roll. Nästan som att jag skäms över min näsa bara att lägga ut den här.

 

Före                                                          Efter

 

Usch bara man kollar på före bilden så får jag ont i magen. Jag har annars bara ignorerat hur den ser ut. Lättare så haha. Tur att jag bara ser den när jag kollar i speglen och inte hela tiden som man t ex gör med händer haha. Hemsk bild hemsk...


2011-02-05
21:53:56

Skomania

Jag älskar skor. Jag önskar jag hade så mkt pengar att jag kunde köpa alla snygga skor jag hittade. Tänk att ha ett stort j*vla rum fullt med bara skoooor! Ååh, jag vill ha. Önskar även att jag hade något jobb där jag alltid kunde ha mina fina klackar på mig. Jag längtar jätte mkt till sommaren då jag kan ha mina skor på mig. Men här kommer lite ögongodis, skor jag vill ha, dock kommer jag inte ha råd att köpa dem. Men de är kul att kolla på dem. Alla dessa skor har 12cm klack eller mer. Tror dom flesta är 14-15. Njom njom <3

 

 

Kärlek till skor

GEEEE MIG!!!


2011-02-03
00:20:37

Missnöjd

Jao… De jag hatar med mig är att när jag vill ha något, så vill jag ha de NU. Jag hatar verkligen att vänta. Jag har beställt ett par jeans shorts från H&M och dom ska komma i slutet av FEBRUARI! De är jätte länge till dess. Dock kan jag ändå inte använda dom förens i sommar. Men som sagt, har jag kommit på vad jag vill ha så vill jag ha de nu.

Samma sak när de gäller med träningen. Jag vill så gärna bli fitt. Och de vill jag NU, dock har jag precis börjat med min ”hård” träning. Jag är inne på min andra vecka och jag har tappat 1kg och 1cm runt magen. Så de är på god väg hoppas jag. Jag hoppas verkligen att jag lyckas komma ner till 48kg, 50kg räcker men om jag går ner till 48 så har jag lite spelrum om jag äter haha.

 

Jag fick ett program av min bror till min Iphone som är uber. Tapandtrack dock kostar den 28kr eller något men den har koll på allt. Den räknar ut hur mkt kalorier du ska ha i dig. Den räknar ut hur mkt du går ner i vikt. Jag har börjat väga mig varje dag. Antagligen är de bättre, som min bror även säger, så om man gör något fel så kan man ändra de i tid. Dock saknar jag att ställa mig på vågen 1ggn i månaden och se att man gått ner. Men de funkar inte. Tillbaka till programmet, den ställer diagram på vad man ätit, hur mkt kalorier man gjort av med när man tränat och räknar ut hur mkt man kan äta efter träningen med. Man kan knappa in vad all mat innehåller så ställer den diagram på de med så får man se vad man fått för mkt av och för lite av. Den har till och med en databas så man kan hitta vad all mat innehåller. Nackdelen är att de är på engelska så man får komma på vad saker heter på eng. Annars de en svensk data bas på nätet och även en app till iphonen med.  --> http://www7.slv.se/livsmedelssok/ <--

 

På fredag funderar jag på att prova på ”lose it”. Tabletter som ger energi och hjälper till med fettförbränningen. Åter igen till min bror, haha, fick något kost tillskott av honom som jag gillade jätte mkt. Man orkar sjukt mkt och man blir (jag blir) helt hyper av de. Så de ska jag beställa när jag får lön. Så Då kommer jag proppa i mig. Protein, Creatine, lose it och Fightrusch Xtreme. Äter även bättre mat nu, HOPPAS detta hjälper mig. GAAAH!!  Nu är jag inte pro på träning å tillskott osv. Jag försöker lära mig och hitta balansen osv.



Förstå inte varför detta blivit så ”viktigt” för mig. Och varför jag ältar så mkt över detta. De är inte så värst viktigt. Jag är väll ”OK” men jag vill väll alltid bli bättre. Sen när man kollar runt på andra som tränar som TYP är i min ålder och är mkt smalare så känner man sig så kass. Kanske är något jag vill systelstätta mig med så jag inte ska känna mig så ensam. Tycker de är dö tråkigt hemma. Tur att man har råttorna hemma som man kan gosa sönder. Längtar till sommaren då man kan ta med råttorna ut. Har ju fina koppel till dom haha. Yeah yeah…

 

(Mamma råtta som fick prova på kopplet, gick bra men hon gillar mest utan)

 

Några bilder jag försökte ta på något vis. Jag brukar ta foto på mig för att kunna gå tillbaka och se om de har ändrats eller ej. Tycker att armarna ser feta ut. Men dom är ju hårda fast dom ser tjocka ut. Nu ska man kanske bara få till formen och få bort mer "fett". De kommer la, har ju bara tränat "hårt" nu i 2 veckor med diet osv. bla bla bla

 

Mata djur och sov dax

Natti natt.