Anna

2011-01-25
20:17:27

Bästaste!
Jag har nog den bästaste arbetskompisen som finns. Jag har varit ganska tjurig och arg även jävligt lättirriterad på sista tiden. Så idag så jobbade jag lite och när jag vände mig om så låg där en present på arbetsbänken. Åååh Nette du är för go. Och jag blev så glad, inte för att jag måste FÅ saker för att bli glad. Men de kom som en överraskning de kunde egentligen ha varit vad som, en snäll lapp skulle ha värmt lika mkt. Men iaf jag fick ett jätte fint läder armband av henne. På armbandet så stod de massa ”peppande” ord som belive, relax, hope, be yourself,  break free, say the truth osv. Fint var de iaf och de kan jag ha på mig ofta för den är inte ivägen. Jag blev glad denna dagen, tack vara Nette.

Tack igen Nette <3

 

 

Nu vill jag gnälla av mig på Vintern


Jag gillar inte vintern någonstans. För några veckor sedan så körde jag förbi min gamla lägenhet bara för att kolla läget lite. Jag är lite nyfiken av mig. Men bara den lilla stunden jag var där fick mig att bli så himla irriterad och arg. Denna gata jag bodde på är så trafikerad så de är sjukt. Och de är en liten gata, de är en filig väg så om de kommer en mötande bil måste man köra till kanten där de inte är parkerade bilar. Och de kommer ju bilar jätte ofta. Sen ska ju alla cyklister och gående gå PÅ gatan. De finns ju trottoar man kan gå på. SEN så är de snö där med så de blir ännu trångare. Och förra vintern när jag bodde där så blev min bil igen skottad så jag fick gräva fram bilen. Jag fick inte min post heller för hyreshjälp redan skottade inte bort snön vid brevlådorna. Gissa som blev arg och gjorde de? JO, jag och min bror.  Vet att de är så små saker att störa sig på men iaf.

 

Sen ogillar jag att skapa rutan, jag ogillar att lägga ”täcke” på bilen så jag slipper skrapa framrutan. Men de är guld värt på morgonen. Så är de så kallt och så slinter man ibland med skrapan så man får ont i fingrarna. Sen har jag dåligt blodflöde i mina fingrar så dom blir helt vita och domnar av. Jag har vantar men de funkar inte

 

Jag gillar inte vinterjackor, dem är stora, i vägen och inte snygga att ha på sig. Speciellt inte om man ska ut och festa. SEN så måste man klä på sig massa tjocktröjor för man är så frusen av sig. Hur snyggt är de? Man tappar ju lusten att klä upp sig. När de är helg så stannar jag inne nästan hela helgen för jag vägrar gå ut i kylan de är inte värt de. För kallt. Sen så ska snön smälta, frysa till is, och sen PÅ allt kommer ny snö. Och samma visa igen och nu är de jätte halt på vissa ställen.

 

Sen så blir min hud så himla torr på vintern så ingen salva funkar. Jag frågade på apoteket (och köpte de hon tipsade om) Men inte ens de funkar. Så jag är helt fjällig i fejjan. Kliar gör de med. Händerna är också jätte torra och kliar. Håller på att bli tokig.

 

Min lägenhet har nog normal temperatur men jag tycker ändå att de är för kallt. Jag går runt med tjock tröja och varma tjocka mysiga sockar. När jag ska sova skakar jag mig till söms. Jag gillar inte vintern alls. Ge mig vår sedan sommar, tidig höst kan jag gå med på men usch för vintern.

 

Så nu har jag fått gnälla av mig. Man måste ventilera ibland haha

 


2011-01-24
18:15:00

Jerry ”the rat” Hoff

Först vill jag berätta att jag ändrat lite i designen på min blogg, som ni nog ser. Vet inte om de är bättre eller sämre. Den är väll inte riktigt klar än men man blir knasig att sitta och kolla igenom hela den där Html koden och komma på vad man ska ändra och hur man vill ha de. Men de får vara så för nu.

 

Men nu till Jerry.

Detta kommer bli långt om ni intresserar er så är de kul att läsa annars är de bara blaska haha.

 

Den 3:e Jan mötte jag upp en underbar tjej som hade med sig min råtta som jag skulle ta över. Han hade vist bråkat massa med sina kompisar så han var tvungen att omplaceras. Jag tycker om att arbeta med råttor som har lite ”problem” och försöka ge dem en ny chans. Jag hämtade hem 2 honor för ett tag sen som jag jobbat med mkt. Den ena är ”normal” nu men den andra är fortfarande lite knäpp. Mille fastnade för min ena råtta Maja som nog lärde henne hur man ska vara för dom är hemskt lika i beteendet, så jag slapp jobba så mkt med henne eftersom min älskade Maja tog över. Hon är även ledaren i flocken. Men Amy hon har kommit långt fast hon fortfarande är pipig och lite av en bur försvarare. Hon är bara rädd inte aggressiv. Ne nu kom vi ifrån Jerry igen.

 

Jerry han har lite humörsvängningar märker jag. Ibland kan han vara (nu kallar jag de) arg fast han nog bara är rädd. Men jag tror de mkt är mina två tjejer som triggar honom. Dom springer fram till hans bur och piper och försöker nå honom. Den ena har lyckats bita honom på nosen och på ena ”fingret”. Hon andra fick tag på hans päls, så man får hålla koll på tjejerna när dem är ute. Jag ska fixa till buren med lite papp så han får vara i fred när dem är ute. Maja däremot är snäll mot honom, men hon är alltid en ängel, nu när hon blivit äldre.

 

En dag så var han i soffan och skulle märka revir (han gnider ryggen mot saker) Så satt jag och klappade jag honom. Jag försöker klappa honom så mkt jag kan för att han ska bli vad vid mig och försöka hitta trygghet hos mig. Men jag vet inte vad som flög i honom men han bet tag i mitt finger och vägrade släppa. Han hängde i mitt finger, så provade jag att blåsa på honom, funkade inte, tillsist fick jag ”smälla” till honom lite löst på ryggen så han skulle släppa. Usch hatar verkligen när en råtta bits, iaf djupt. Mitt finger svullnade upp, kunde inte böja de och de pulserade hela natten. Samma sak hände när Amy (problemråttan) bet mig. Dock bet hon mig på knogen på fingret så de gjorde lite extra ont. Vet inte om man bör ta stelkramps sprutan igen eftersom jag blir biten så ofta.

 

Men iaf sen vågade jag inte riktigt hålla Jerry igen tills han börjat känns sig hemma i buren. Jag lyfte in honom ett tag efter med handduk runt honom så han inte skulle lyckas bita så djupt om han fick för sig att bita mig. Men nu är de lugnt igen, nu kan jag peta in i buren och ”dra” och pilla på hans tänder utan att han gör något. Men när han är ute och springer kan han kaxa sig lite fortfarande.

 

När han är ute och springer, haha han är så rolig, när jag släpper ut honom så ska han alltid springa samma runda i rummet sen går han runt och nosar på allt annat. Jag bor nämligen i en lägenhet med 2 våningar och mina honor tycker inte om att vara på första våningen, dom springer upp direkt. Men Jerry han springer ner och ska stojja. Jag har fina golvblommor i trappen, dem är väldigt roliga att gräva i tycker han. Jag tyckte de var så skönt att jag slapp de grävandet när jag flyttade, för mina honor älskade att gräva i mina blommor. Dom tog nästan dö på dom.

 

Han tycker även om att sitta framför honornas bur och nosa på dem. Han har en egen liten pall som han sitter på. Jag brukar sitta och klappa honom när han nosar och även prov lyfta honom så han blir van vid att bli flyt av mig. Flyftningen börja gå bra nu, utan att han försöker bita mig.  Han tycker även om att springa runt mig och upp i knät och att vara nära mig. Tror att han tycker om mig ändå. Jag satte hans bur nära min sekretär där jag har min dator. Så han gillar att sitta i hörnet på en dyna i buren och få kex eller lite av de jag brukar äta. Apelsin gillar han hemskt mkt. Han ligger även där och knastrar sött, så får han lite klappar på nosen. Han är så fin så fast man måste jobba med honom.

 

 

Han fick en fin korg som honorna haft som han gillar hemskt mkt. Den brukar han sova i, fint att han gillar den, men jag ser inte honom när han ligger där i så när jag kommer upp på morgonen och ska kolla till djuren så får jag panik och tror jag glömt honom ute. Men ne då, man ropar lite på honom så kommer nosen upp. Så blir man lugn igen, haha

 

Han är heller inte lika mat kräsen som mina tjejor, hemskt skönt han äter allt jag petar in till honom, duktig pojk.

 

Men jag tror att han kommer bli en hemskt fin råtta när jag jobbat med honom. Jag önskar att jag kan hitta en liten bebis råtta som han kan ha som kompis. Men han får träffa Maja nästan varje dag så han får ju rått kontakt och han tittar alltid in hos tjejerna när han är ute och springer, han får ju inte gå in I buren men han sitter utanför och kickar in. Men jag tänkte att han kanske bråkade i förra gänget pga rang. Men om han är äldst och de kommer en liten så får han ju vara ledaren, de borde ju gå bra då. NÄR han blivit ”normal” men jag tror de fixar sig, han är ju ändå ganska ung.

Han är mycket duktig på att komma när man ropar på honom eller klappar på knäet. De som gör mig så lycklig är när en råtta kommer i full fart mot en när man ropar på dem, de värmer mitt hjärta så. Så jag hoppas jag kan lära honom något trix också innan han blir för gammal. Maja har ju lärt sig hur man snurrar runt för att få mat, kanske något man kan lära honom med.

 

Haha de märks de att han är kille. Haha när han äter så smaskar han som bara den. De är jätte kul att se. Sen var de något mer han gör som är så manligt men jag kommer inte på de nu.

 

Hoppas jag inte missat något nu, men de kommer säkert mer om honom. Jag ska våga bada honom i en snar framtid med. Men fy vad jag hatar att bli biten, han kanske inte biter mig men de gör ont ändå. Amy bits inte när hon blir badad så varför skulle Jerry göra de.

JO Jerry är ändå lugnare i sättet än honorna. Mina problem honor var mer panikiga än Jerry. Men Jerry kommer från ett bättre hem än Millie och Amy. Men hanar bukar vara lugnare ändå, så jag hoppas han blir en sån där gosegris.


2011-01-23
22:21:25

Då försöker vi igen...

 

Så där ja...

 

Nu har jag mixat min vecko sallad. Och försökt räkna ut hur mkt kalorier allt kommer att innehålla. Jag kom fram till att de jag kommer få i mig i morgon kommer att landa på 815kcal, OM jag nu lyckats räkna rätt. Sen så har jag avrundat lite hit och dit, jag gillar hela numer. Jag ska få i mig 1300kcal per dag för att lyckas gå ner till 50kg, som jag jätte gärna vill. Sen ska man gärna ligga lite under 1300kcal med typ 500kcal snackade min bror något om. Och de kommer jag att göra i morgon iaf. De är nice tycker jag. Sen kommer jag att äta varierad kost i veckan så jag kommer få i mig rätt mängd med fett, protein och kolhydrater, hoppas jag. Jag har börjat undvika potatis ris och pasta, bröd undviker jag med. Men vi får la se hur detta går med träning och allt annat. Jag försöker dricka mkt vatten, men vatten är så tråkigt så jag lägger i brustabletter som Järn + C vitamin, Multivitamin, Äppelcider och Ginseng.

Och i morgon blir de en tränings ändrig, ska försöka mig på de tränings viset jag gjorde förra året, då jag tyckte att jag blev hyfsad tränad. Men nu har jag ändrat lite i maten och kommer att köra lite mer kondition än förra gången. I morgon börjar vi med att träna bena, jag är faktiskt lite pepp.

Wish me luck

 

Annas sallads mix

150g majs = 154kcal // 100g = 103kcal

300g Sallad = 45kcal // 100g = 15 kcal

300g gurka = 42kcal // 100g = 14kcal

300g tomat = 69kcal // 100g = 23kcal

250g paprika = 77kcal // 100g = 31kcal

1300g =  387

 

Måndag

1 dl Protein drink = 150kcal

100g mixad sallad = 30 kcal // 100g = 30kcal

20g feta ost = 60kcal // 100g = 297kcal

120g Lasagne = 180kcal // 100g = 150kcal

450g Klementin = 200kcal // 100g = 44kcal

200g Apelsin = 105kcal // 100g = 52kcal

200G Morot = 90kcal // 100g = 45kcal

= 815Kcal

 

*******UPPDATERING*******

Jag la till lite mer mat i min planering.

100g mixad sallad = 30kcal

100g köttbullar = 261kcal

20g Fetaost = 60kcal

= 351kcal

Så  nu ligger jag på 1166kcal istället.

Men jag är dock inte alls sugen på mina 2 klementiner som blev kvar från jobbet så jag drar av 88kcal för de. Och sparar dom till i morgon istället. Haha Dock skulle en apelsin sitta fint nu. njom njom.

Dock vill jag lägga till att förra gången jag tränade upp mig så åt jag sämre, mindre och onyttigare och de funkade fint. Nu äter jag nyttigare, tycker jag iaf. Men vi får la se hur de går nu. Ibland blir de mer Kcal och ibland mer.

1078 Kcal blev de till slut iaf!

Peace!

 

 

******* Over and out*******



2011-01-02
00:36:10

1 Januari 2011


Jao då var de la ett nytt år. Känns som att jag redan nu vill att de ska bli december 2011. Jag är hemskt nyfiken på hur mitt liv ska bli. Kommer jag bli lyckligare? Eller kommer de faila? I år så firade jag nyår själv och de ville jag, för jag tycker nyår är så överskattat. Till och med min egna lilla planerade Me-day failade. 

*Skulle träna - dom stängde gymet tidigt, fast jag var där och tränade lite.
*Skulle ta en lång dusch - blev inte så.
*Skulle beställa stekta nudlar med extra biff njom njom -  Alla kina resturanger hade stängt.
*Skulle äta chokladfoundu ur mitt nya set - Fail, fick stå vid spisen.

Men jag sydde ihop mina råttors koja som dom bitit sönder och bytte tidningspapper osv i deras bur. Dom fick till och med lite fleéce tyg att sova på. Nöjda blev dom iaf.

Sen när de började närma sig 00 satte jag mig i trappen och kollade på fyvärkerier med min råtta Maja i knät som knastrade massor. De var kul att se folket gå förbi på den hala snön och i regnet för att kolla på raketer även stå ute i kylan och frysa. Sen var de även kul att tänka på hur många som blir besvikna, ännu en nyår.
Tänk så många som gör slut, är otrogna, bråkar, slås, smäller raketer i ansiktet, blir för fulla, sårar folk och en massa annat, kanske inte får sin önskade nyårs kyss.
Jag har bara haft en rolig/lyckligt nyårs firande på mina 23 år. Och de var första året jag var tillsamans med Daniel, när vi var hos en kompis till honom. Jag var lagom full, träffade nytt folk, hade personen jag gillade där, Jag fick min önskade nyårs kyss och champange som han hade köpt. Ett nyår man gillade. Sen dess och före dess har de inte varit några roliga som jag mins.
Förra året ville jag fira med en kille som jag tyckte mkt om som jag tyvärr nog gjorde jätte besviken, och jag kan förstå honom. Men jag var tvungen att ta hand om min kompis sen är de nog lite tröghet från mig. Jag skulle hållt mig att vara med honom, trög som jag är. Faktiskt (kan ha fel men så känner jag) att de var ett jävla stort misstag som gjorde honom skit besviken och så att han inte längre ville mer. Jag skulle med blivit jätte besviken om en person man var intresserad av inte ville/inte kom till ens familj när men bad flera ggr. Han har svårt att lita på folk plus så jag gjorde nog honom jätte besviken. Aja Kommer la andra killar eller något, dont care.

Men iaf, detta året har jag nog kommit på bra nyårs löften som jag nog kommer kunna hålla.

* Träna mig fitt till sommaren och hålla mig kvar året ut.
* Jobba in mer tid i tidsbanken på jobbet
* Spara mer pengar
* Betala tillbaka Mamma så mkt jag kan.
* Jobba på att bli rått-uppfödare (den här punkten är lite så där, men jag vill)

Tror de var de, jag glömer så lätt. Idag gjorde jag även ett fint exel-blad över min ekonomi för jag håller inte så bra koll på när mina räkningar kommer. Vissa kommer var 3:e mån och de håller jag inte så bra koll på. Men detta kanske är fixat med hjälp av mitt exel-blad. Hoppas inte att jag tappar bort mitt exel-blad eller dyl.
Yeah Yeah De var de.