Anna

2010-08-29
20:03:26

Amzy och Millhouse

Torsdags 26 agugisti fick mina två sista Roborovskis somna in, Amzy och Millhouse. Dom blev hela 2 år och 8mån, Gamla små saker. Men dom hade ett fint liv med bra mat och bo. I 4 år har jag haft robbar och nu somnade de sista in sorligt nog. Nu har jag 2 chabells kvar Lich king och Thrall. Men jag ska satsa mer på råttor istället dom är lite roligare. Men de känns så tomt utan mina små popcorn. De blir nog lätt de när man haft så många. Just nu ska jag ta en paus med hamstrar men en dag ska jag skaffa igen, speciellt robbar. Jag har ju nog 3 flyttlådor med prylar till hamstrar. Man samlar ju på sig efter ett tag. Tycker även att jag varit duktig på att ta hand om dom.

Vila i frid mina Små popcorn


<3 Amzy och Millhouse <3

2010-08-23
21:48:55

Trevligt att ni kom men de är trevligre när ni åkte...
Välkommen höst.
Nu åker turisterna hem, skönt tycker man. Fast de är ju trevligt ändå när dom är här då de är fart på hela Halmstad. Men sen när dom åker går kära halmstad i ide. Man får någon mysig känsla i magen nu när de börjar bli mörkt.

Jag cyklade till jobbet idag och upptäkte att de var mörkt kl 04.30, så hösten är på väg. Lite kyligt var de imorse med, luktade till och med vinter. Men på vägen hem var de riktigt härligt väder, dock började de regna vid 17 tiden tror jag. Jag hade inte så mkt koll, jag höll på att fixa lite i trädgården på framsidan. Skämdes så mkt över hur de såg ut så jag tog tummen ur och fixade lite. Dock inte min uppgift men jag ville. Jag var till och med ute i regnet och fixade, fick piss ont i ryggen tillsist så jag skippade de sista mellan plattorna men de ser ändå bättre ut nu *stolt*. Åkte till Mamma och Pappa sen och kom på att vid 20.30 så började de bli mörkt oxå, lite deprimerande. Snart hinner man inte göra så mkt innan de blir mörkt. Längtar redan till nästa sommar....

Buskarna blev klippta, gräset under balkongen klippt, ogräset mellan platter och kanter bort rensade. Rensade även bort lite brännässlor. Fan vad de brände genom hamskarna fick ta i dem med saxen, ändå lyckades jag bränna mig i armväcket.


Fick reda på att min mobil ska skickas tillbaka nu, så jag kanske får tillbaka den på onsdag eller något, hoppas jag...

2010-08-22
23:22:37

Vila i frid Tant Sally <3

Min Tant Sally har gått bort nu, kl ca 14:10. Hon andades jätte tungt och sen slutade hon. Jag hade henne i min famn för att lugna henne, men de gick inte. Hon mådde så bra i går, hon åt själv och drack till och med själv av diet dricka. Tänkte detta går ju frammåt och hon hade lagt på sig bättre och slutat andas så tungt. Men idag när jag vaknade hörde jag pip från buren så låg hon där och kipade efter luft. Jag la henne i min famn och höll henne så i någon timma sen slutade hon andas tillsist, de var hemskt att se. Men hon var 2år 3mån gammal så hon var en gammal tant. Hon hade de bra här de märkte man på henne. Men de var väll dax för henne, synd bara att man inte fick ha henne längre. Nu får hon iaf komma till sina vänner som hon blev deprimerav av för att dom försvann. Och hon fick fina vänner i slutet. Jag kämpade så mkt för henne att hon skulle gå upp i vikt och bli bättre. Lyckades lite men hon orkade väll inte, de var kanske förstor förändrig för en gammal tant som henne att komma till ett nytt ställe. Jag tyckte om henne massor.

 

Jag har inte haft henne så länge men hon hade en fin personlighet, kommer sakna henne massor. Min lilla tant sally.

 

Vila i frid nu Sally vännen

2007-03-30 -- 2010-08-22

 


2010-08-21
17:37:30

Anticimex kan ju ta dig istället...

Fan så arg jag är. Jag har haft problem med mina ögon i 8 veckor nu, de är något jag är allergisk mot. Så stack jag till ögon mottagningen så skulle jag på återbesök i fredags då. Fick den elakaste läkaren någonsin, Hon läste mina papper och såg att jag har råttor hemma och direkt.

 

-Ja råttor är jätte allergiframkallande, det är därför vi har anticimex som tar han om dom.

 

-Öööhh?! de är mina husdjur...

 

Så sa hon att man inte ska ha gnagare hemma alls för de är jätte allergiframkallande. Och återigen därför vi har anticimex. OCH detta sa hon till mig på ett kaxigt sätt med ryggen vänd mot mig, medans hon kollade in i en datorskärm. Jag vet att råttor kan vara väldigt allergiframakallande. Men hon kunde sagt de på ett bättre sätt och INTE nämn anticimex. Kan slå vad om att om jag hade haft katt eller hund då skulle hon inte tryckt ner mig lika mkt. ååh blir så arg. Förra läkaren jag hade sa inte sånt han tog råtta som ett djur precis som katt och hund. men nä inte hon...

 

Nu har jag bokat tid för allergi test, så vi får se om de är råtta eller annat...

 

Har sökt efter en till lght i stan nu. Hoppas verkligen att jag får den lght för den var ruskigt fin, och den kändes som att jag kunde känna mig hemma i den. Jag håller verkligen alla tummar och tår att jag får den.

 

Arg är jag iaf... Anticimex kan ju ta henne istället för mina råttor....


2010-08-18
02:16:51

Äckliga äckliga lägenhet....
Ååh jag är så gnällig idag. Känns som att jag städar min lägenhet heeela tiden. Dammsuger, moppar, plockar undan och håller på, ÄNDÅ ska de alltid vara stökigt. Sen har jag 2 nya råttor som gräver i mina blommor hela tiden och skvätter ut all jord. åååh! DE luktar illa! Vet inte om de är jag som är så kräsen med lukten eftersom mamma gnäller hela tiden. Vet att de luktar djur, jag tycker de luktar gott... men jag har fått in de i huvudet att de är illa för att mamma gnäller!!! Sen så har jag en fluga som surrar om kring som aldrig vill dö, fattar inte varför den ska sitta på mig hela tiden, den är bajs jobbig. GAH!!

Sen så har jag inte fått tillbaka min Satio än från lagningen! 4 veckor nu. Jag och mamma räknade ut att min mobil varit på lagning i 3 mån om man räknar ihop allt och jag köpte den i December. Denna gången är de reklamation men dom på SONY är skit sega den har varit där snart 1½ vecka, man kan gå in på en hemsida och kolla vart den är. Så som jag fattar de så ska jag få en NY telefon så varför måste jag vänta dåååå. Och de verkar som att telenor inte säljer Station längre, så hoppas jag att jag får välja en Iphone, kommer jag säkert inte få. Kommer säkert få någon gay sonyericsson mobil vill inte ha de. Just nu är jag så gnällig att jag inte vill ha något mobil. Håller mig till min Thouchwiz, den funkar. ÅÅH!!!

Sen! Så är de skit jobbigt med Råttan Tant Sally, för hon vägrar att äta. Fattar inte vad jag ska ge henne så att hon ska bli tjock och glad som Mamma råtta. Sally är skit kräsen och vill inte äta något mer än sin Low calorie dricka och ibland vill hon äta lite kex. Idag fick jag i henne lite spagetti men de var knappt. Jag hoppas verkligen att hon piggnar till snart och kan äta själv. Dock har hon gått upp 30g i helgen så de är ju bra. Men hon är en kräsen liten tant!! ÅÅÅH!!!

Sen! Mina ögon är fortarande jobbiga. Tack så mkt Martin detta, är 7:e veckan nu och jag ser fortfarande suddigt. Ska på återbesök på ögonmottagningen på fredag. hoppas de hinner fixa sig tills dess. Orkar inte med mer ögondroppar och salvor. Detta har kostat mig 950kr hittils, blir fan galen. Fick några droppar nu senast men dom funkar i kanske 10min sen är de suddigt igen. Kan dom inte bara ge mig någon STARK medicin så de försvinner. Eller förstår dom inte att 7 veckor med ögon problem börjar bli liiiiite jobbigt???

Sen!! Så känner jag mig så himla fet. Jag har inte tränat normalt på 2mån så jag har gått upp 3 cm runta magen. Vill inte äns veta vad jag väger nu heller. Jag har sån ångest nu. Sen när jag kollar på bilderna på mig rygg och sen på min nu. så är de fan illa. ÅÅh!! Så i måndags skulle jag iväg och träna, så vart jag redo att sticka, Skulle bara jaga in råttorna. men NÄ Maja ska få sina små rycka och vägra komma komma ut ur soffan, så jag får hålla på och jaga henne jätte länge och sen lugna henne. Så nä ingen tränning... Sen råkar jag vara uppe till kl 04 så ska jag upp kl 8 men då hör jag inte väckarklockan och VAKNAR kl 11. Inte lönt att träna då heller. Men ja får la göra ett nytt försök i morgon OM jag lyckas. För jag skäms ju över min kropp som den ser ut nu. ÅÅHH!!!

Sen vill jag ha min LÖN så jag kan tanka min bil och köpa en raving rabbit gossedjur som skriker bwaaaaaaaaah!!! Vill gnälla på mer men orkar inte skriva mer och mina djur vill ha mat, Mamma råtta klättrar och håller på, på mig. åååhhh....



2010-08-17
02:40:23

Funky towel, towel got the funk...
Joes Apartment

Haha, Jag vet inte om jag var trött eller om filmen verkligen var rolig, den gick på tv kl 04. Satt och små fnissade åt de små sjungadande kackerlackorna. Kackerlackor är sjukt äckliga men dessa var jätte söta och roliga haha. Han kan nog inte får bättre vänner än dom haha. Jag kollade på klipp idag igen för att se om den verkligen var rolig eller om jag bara var trött, men den var rolig skulle vilja se den igen, gamla filmer är nog dom bästa. Speciellt sånna här B filmer om man får kalla dom för de haha.

SE DEN!!!
Funky towel, towel got the funk...


2010-08-14
20:06:36

Tant Sally
I måndags åkte jag iväg till smålandstenar för att hämta min 6:e råtta, Tant Sally. Jag hade smsat hon som ägde Sally och frågat om hon finns kvar. Så svarade hon att de var mång aintresserade och att jag skulle skriva en liten presentation om mig och varför sally skulle komma till mig. Fuck tänkte jag för jag kan inte skriva bra presentationer, men jag testade ändå. En morgon ringde hon mig och sa att Sally kunde komma till mig. Så ja, jag åkte iväg i måndags och hämtade henne. Jag trodde inte jag skulle få henne det var ju därför jag hämtade Millie och Amy. Men dom behövde seriöst nytt hem, nu mår dom jätte bra lite bittska men de håller på att gå bort. Och dom har INTE bråkat med någon alls sen dom kom hit.

Sallys kompisar försvann hastigt och Sally blev kvar ensam och blev deprimerad. Hon började äta dåligt och hade ingen kompis att värma sig med när hon sov. Idag väger Tant Sally 290g (sjuuuukt lite) hon ska väll väga rung 500g. Och hon är förskyld, de är nog för att buren stod på ett dragit ställe, men nu hemma hos mig så står den på ett bra ställe och jag jag har pimpat den lite så de inte drar in utifall att.

Märker att hon trivs med sina nya polare. Jag har hört henne knastra och sett henne ploppa med ögonen, de är då dom visar att dom trivs. Men de är lite svårt att få henne att äta, vissa dagar hugger hon efter maten, andra dagar vägrar hon. Så nu har jag fått tips att köpa low calorie diet drink till henne, för där finns ju alla vitaminer man behöver. Så att hon inte svälter ihjäl sig. Dock vill hon inte dricka ut skålen, hon vill dricka från mitt finger och IBLAND går hon med att dricka ur en spruta. Men idag fick hon i sig en skiva banan, halvt kex och halv ägg gula plus denna diet drink. Så jag är helt nöjd. Ska försöka få henne att äta snart igen. Så får vi hoppas att hon får mer kraft och att hon slutar andas så tungt. Men jag tror de försvinner när hon lägger på sig lite och frå mer kraft. Min lilla Tant Sally

Tant Sally är 2år o 3mån och är den äldsta råttan jag har. Det är därför hon kallas för Sally, hon är till och med äldre än Mamma råtta (lilly)


2010-08-11
00:40:57

Tummen ur
Usch sikken ångest jag har. Har inte tränat normalt på typ hela sommaren ca 2mån. Skäms på mig. Sen så har jag haft ögoninflamation och allergi i 6 veckor nu. De gör inte saken bättre. Har sett suddigt i 6 veckor nu kan man säga. Har varit på ögonmottagningen och fått ny medicin. Om denna funkar SKA jag börja träna nästa vecka. Jag måste verkligen ta tummen ur, har blivit så jävla lat igen. Hade en bild förr i huvudet som gjorde att jag hade något att kämpa för eller vad man säger. Jag vill verkligen ha en vältränad och snygg kropp till nästa sommar. Känner nu oxå i ryggen och magen hur otränad jag är, har ont och min hållning är inte den bästa. Magen har blivit större oxå. Nä fan skärpning nu!

Nu när man har fått fast anställning så är ett av mina "mål" avklarat. Så nu har man cirkus 1år på sig att klara av nästa mål. Och de är att träna till sig en hyfsad snygg och vältränad kropp. Men de är bara att träna på och sen får vi se nästa år hur de blev. Sen får jag hoppas att min bror kommer tillbaka till träningen snart igen så vi kan biffa tillsammans.  Sommaren 2010!!

Ja man ser ju på första bilden hur svullen jag var sen till tränad nu är jag tillbaka till mitten bilden... suck..


2010-08-06
00:02:39

Magra, små nya råttor...

Jag har funderar på att köpa nya råttor en stund nu. Eftersom Nour min har en tumör lika stor som en golfboll i magen. Just nu mår hon hur bra som helst, men jag vet att de kommer vända när som så jag måste låta henne somna in, när vet jag inte men när de väl händer. Men iaf så råttor kan bli deprimerade när dom förlorar en kompis så tänkte jag, jag köpe nu så dom är fler och inte märket att en försvinner. Så kollade jag runt på blocket lite så hittade jag 2 st för 100kr plus bur. Men där hade hon skrivit att dom inte funkar ihop alls. Men ändå dum som jag är tycker jag att detta är lockande, men tvekar tillsist ser jag hur hon sänker priset på dom hela tiden, tillsist är de nere på 25kr. Så tänker jag what the hell jag kör på de.

 

När jag kommer dit så letar hon efter handskar för en av dom bitts, så sa jag nej nej men jag klarar av att plocka upp dom, men dum som jag är (igen) blir jag biten  i fingret så de blödde, blödde massa så de droppade och hade sig. Så jag fick ta henne lite lätt i svansen och lägga in henne i transport buren. De tråkiga är att denna lilla tös har suttit i en hamsterbur med hö och spån och inget att leka med eller gnaga på. Ut och springa har hon nog inte fått göra henne så de är inte konstigt att hon bet mig då.

 

Då var de andra råttans tur att tas med. Fick reda på att hon bitit sönder hur botten helt så man inte kan lyfta buren alls. Tyckte de var skumt att hon inte orkat fixa någon ny botten alls. Men som sagt inte konstigt att hon gnager sönder botten när hon inte har NÅGOT att knapra på. Råttor är gnagare och måste ha något att tugga på, om dom inte har de blir buren lätt offret. Denna råtta hade inte heller någonstans att sova och bara spån och hö. Råttor ska ha någon typ av pappers pellets för spån är inte bra alls för deras luftgångar osv. Men ja, så sa hon att man kunde lägga in dom i samma transport bur så vi testade, eftersom hon sagt och skrivit att dom inte funkar ihop alls. Men hon hade fett fel. Hela resan hem från Hässleholm såg och och sov och myste tillsammans, inget bråk alls. Och inget bråk än och dom har varit ihop satta länge nu.

 

MEN! Jag vägde dessa råttor idag. Den "bruna" vägde 220g och den "ljusa" vägde 300g. Dessa råttor är ca 9 mån. Mina 3 andra råttor ligger på 500g sträcket och dom är typ lika gamla,  Så lite ska dom inte väga, dom nya då. Dom är jätte små tycker jag. Jag kollade även deras bajs och märkte att dom har nog bara ätit pellets för bajset var grönt och lite diareigt. Råttor ska ha mat som vi människor äter och en torrfoderblandning av vete, korn, havre och råg och lite annat gott. Som dom ska ha tillgång hela tiden. Men jag tror inte dom fick de alls. För jag tyckte inte att jag såg någon mat i burarna faktiskt, men jag kan ha missat.

 

Man märkte att bara den lilla stunden jag hade dom ute innan jag stack till Mamma så blev dom så mkt lugnare. Först fick dom panik när jag skulle lyfta dom men sen lärde dom sig att jag inte skulle saka dom. En la sig till och med i min famn när jag komm till mamma för att bli klappad, dock är dom fortfarande rädda. Hoppas de försvinner snart. När jag skulle tvätta av dom med vårtservetter fick dom oxå smått panik men sen lugnade dom sig, när dom märkte att de var skönt att bli lite renare, svansen var äckligt gul usch....

 

Kan ju lägga till att huset vi komm till var nog de skabbigaste jag sätt på länge och djuren där var smala och kaninerna satt i försmå burar, Mössen hade inga hjul. Katterna såg man hur de gick in vid höftbena. Nä fy asså. Kan ju säga lätt att dessa två råttor har hamnat i bra händer. Snart lugnar dom ner sig och blir lika tama som mina 3 andra.

 

Min Lilla familj Jag, 5 råttor och 4 hamstrar <3

 


2010-08-05
00:01:12

För att jag har ett freaking FAST JOBB!!
Sagt som de är sant! Nu har jag har fått fast anställning! fattar ni!? Det är helt underbart, det känns som att en tung tung sten lyfts bort från min rygg.  Helt underbart. Nu är ett mål ur världen då tar vi nästa, de är att fixa en soft lya i stan, letar redan för fullt ju.