Anna

2012-09-28
17:32:00

2012-09-28

Denna veckan har de inte blivit så mycket träning. Har varit lite deprimerad denna veckan, blandad stress och sorg. Men jag hann träna i måndags, trodde att jag skulle träna 4 ggr denna veckan men de blev som de blev.

* Måndags = Jobbade jag 6-16 och tränade lite.
* Tisdags = Jobbade jag 6-16 och sen hann jag typ åka hem betala räkningar byta om. Sen vart de dax för tisdags klubben.
Vi är några personer som samlas typ 1 gång i månaden på en tisdag å går ut och äter på någon restaurang. Vi tycker att tisdag är veckans drygaste dag. På måndagar börjar man jobba, onsdag är lill-lördag, halva veckan har gått, torsdag då är de snart fredag och helg. Fredag är sista dagen på veckan. Och tisdag är totalt värdelös. Långt till helgen, bara andra dagen och den verkar aldrig ta slut heller. Men iaf så då kom vi på att vi kan piffa upp tisdagarna lite med att träffas och äta lite. Denna gången åt vi på Yoss, de är god mat där och inte så dyrt plus att de är lite klass över maten tycker jag. Och vitlöksbrödet är verkligen jätte gott och kostar bara 25kr, jämfört med andra ställen där de kostar 60plus, för lika mkt bröd.
* Onsdag = Ingen träning problem med bilen.

* Torsdag =  Ingen träning heller

* Fredag = Ingen träning heller.

 

En tränings dag denna veckan....

 

Idag släpps den nya iphonen. Och den ringde jag och beställde den 21:e som man kunde. Men jag har inte fått den idag. Blir så sur. Får hoppas att den kommer snart.

 

Kan säga att min bil fortfarande inte vill funka... Vi funderar på om de är tändstiften som är gamla...

 

Peace!!
 

 


2012-09-27
21:47:00

2012-09-27

Jag har börjat att störa mig på ett ord, ordet Hen.

 

Först trodde jag att hen var ett ord för någon/något som man inte vet könet på. Typ om någon blivit rånad och så vet man inte om de var en hon eller han som rånat. Så skulle man kunna säga, Hen rånade i går, bla bla bla. Eller om man är osäker på om en person är en han eller hon så skulle man kunna fråga, Vad heter "hen"? Eller till en hund, Vad heter hen? Eller om man vill säga "ååh vad söt hen är", till ett djur eller bebis som man inte kan se könet på så lätt.  

Men NEJ eller jo men kan säga så med, men de som hen ska betyda är när en person inte känner sig hemma i de könet hen har.

Men de som är så störande är att på radio och media så försöker dem ta bort han och hon. Och försöka få alla att säga hen, för att de ska bli köns - jämställt. Snart kommer man ju inte veta om de är en han eller hon dem pratar om. Snacka om att man kommer bli förvirrad. Eftersom alla ska bli hen. De betyder de att dem vill att jag ska vara en transa... Jag är säker i mitt kön jag är en KVINNA! med bröst och kvinnligt kön, X- kromosom.

OM jag nu skulle varit transa och skulle vilja byta kön. Då skulle jag ju vilja bli kallad för de könet jag byter till. Annars är de ju lite onödigt att byta om man ändå bara blir ett mellan-ting?!

Så bara för att en liten procent som inte känner sig hemma i sitt kön, så måste vi alla bli ett mellan ting? De är som att t ex alla ska bli kallade för rått-lovers bara för att en liten procent svenskar är rått-lovers.

Galen blir jag. Jag har inget emot dem som inte känner sig hemma i sitt kön. Dem får byta hur mkt dem vill, kul för dem att dem äntligen får sitt riktiga sig. Men jag vill inte bli kallad för hen.

HAN OCH HON!! thats it!!

 

 

Peace!!


2012-09-26
22:24:00

2012-09-26

Idag var de lätt den värsta dagen på väldigt väldigt länge!!

 

Jag jobbar kväll idag så då skulle jag åka iväg till slöinge djursjukhus för att avliva min älskade lilla Binki. Så jag vaknade i tid och var till och med lite före min planering. Så läste jag att de var något vägarbete på motorvägen så jag kan åka lite tidigare. Tss. jag kom inte ens ut till motorvägen.

Jag startade min bil så lät den lite konstigt, den har låtit lite skumt och hackat denna veckan men pappa kommer hem från kroatien till helgen så den borde klara sig kom vi fram till.

Men iaf jag startade om bilen och den kändes bra så jag körde ner för sjukhusbacken och stannade vid trafikljusen så började den hacka igen. Så jag tänkte jag startar om den igen som jag gjorde innan. Men nej den ville inte starta... OM den nu startade så rullade den kanske 50 cm och sen dog igen. Man startade den så försökte man gasa så bara dog motorn om och om igen.

Jag var i panik eftersom jag var nästan ute i mitten av korsningen och fattade inte vad fan som händer. Och dem andra fick grönt och jag Blond tjej i fin "sport" bil står där mitt i korsningen och fattar inget. Men efter lite om och men lyckades jag backa och upp på trottoaren. Så va gör man nu?? Mamma och Pappa är i Kroatien. Min ena bror skulle iväg till Grekland och min andra bror jobbar... Och jag ska vara i slöinge gör att avliva Binki om 30 min. Så jag ringde min bror som jobbade som fick komma och hjälpa mig lite.

Så jag fick boka om min tid hos veterinären och fick en tid på travbaneklinkien en timma senare istället.

Men när jag snackade med receptionisten så blev jag as förbannad. Inte nog att jag redan var arg och stressad pga bilen. Men hon sa att man inte avlivade råttor med gas och sen spruta i buken. Så jag tänkte VARFÖR säger doktorn då att han gör så? Varför ljuger han för mig och tar betalt för de? Så jag ringde till travbaneklinkien och frågade och hon förklarade snällt för mig att dem lägger djuret i ett litet bås och söver (ger gas) och sen ger den spruta i buken. SÅ som dem gjort alla andra ggr på mina djur. Och jag blev jätte lättad, plus att nu vet jag att jag inte behöver åka ända till slöinge för avlivning för jag trodde inte att dem gjorde så på travet.

 

 

 
 

Men åter till bilen. Vi skulle testa bogsera hem bilen så vi kunde fixa den där med alla verktyg där. Men då har något frasmongo GÄNGAT SÖNDER gängarna där man fäster min bogserings krok (jag har en extern krok) så vi kan ju inte bogsera hem bilen. Men min äldsta bror kom förbi lite fort för att hjälpa så vi fick putta upp den till en parkering och låta den stå där. Och vi började spekulera vad som kunde vara fel på den och dem försökte fixa den och inga felkoder visade den. OCH naturligt vis så började det att regna och bli kallt och mörkt väldigt fort. Men min bror fick hem den, han lyckades köra den hela vägen hem efter att han försökt att varva upp den. sen fick den stå i utanför mina föräldrar tills pappa kom hem och kunde fixa.

 

Mycket fokus på bilen. Fast de borde vara en minnes dag för min älskade Binki.

Hon avlivades pga en tumör på höger sida nosen som gjorde att hon hade sjukt svårt att andas. Testa själv att hålla för ena näsborren och gör saker du brukar göra. Så jag tyckte de var lättare att låta henne somna in. Elakt sagt så var de fel råtta som avlivades, hon var en av favoriterna. Man ska inte favorisera djur men har en här hemma som är fet, lat, burförsvarare, gamig, hon bits. Medans Binki var speciellt och framåt och rolig. Nu får ni inte tro att Tjocksson är en fet aggro råtta hon har sina fina sidor, men man måste känna henne för att hantera henne.

 

 Man ser på bilden att ena sidan av nosen är lite större än andra.

 

Vila i frid Bianca. Du har de bra bland alla andra nu. Och äter morotstårta och dricker mumsigt vatten och snaskar på goda yoghurt doppade jordnötter. Fast jag tror att hon skrapar av morrötterna på tårtan för hon är inte så stort fan av morot.

Peace!!

 

2012-09-25
22:45:00

2012-09-25

Idag vart de löning. Fick en väldigt go lön så jag är hel nöjd. Jag tycker alltid att de är så skönt att få alla räkningar betalda så att alla skulder och lån blir lite mindre ^^ Har ju några år kvar på bilen haha, men de blir mindre och mindre för varje månad och räntan blir ju mindre för varje månad. Nästa år efter Miami resan funderar jag på att gå in till banken och se om man kanske kan ändra lånet lite så man betalar mer i månaden. Fast banken vill ju ha ränta så länge de kan eller alltså jag vet inte hur de funkar. Jag vill ha bort skiten iaf haha.

 

Men ikväll blir de tisdags klubb, vi är ett gäng som ät ute och äter ibland. Jag kanske skrivit om de någon gång innan. Men tisdagar är världens tradigaste dag på hela veckan, den är så lång och så seg och man har INGET att se framemot, förutom TISDAGSKLUBBEN. När vi bokar in den. Denna gången blev de mat på Yoss här i Halmstad. De är en väldigt fin, god och ändå billig restaurang. Rekommenderar jag skarpt.

 

Men vet ni vad? Idag släpptes den 5:e utgåvan av World of warcraft!! Jag har iof inte spelat på ca 2år måste de nog vara. Men jag har börjat spela igen, har saknat spelet jätte mycket. De är de ända spelet jag tycker om så mycket. Älskar verkligen historien och hur allt utvecklas och har ändå en fin röd tråd. Och detta spelet TAR ALRDIG SLUT, jämfört med andra spel. Sen jag fick min första dator har jag spelat warcraft och följt med de hela tiden så de är en del av mig haha. Wow nörd ^^ love it.

Denna utgåvan heter Mists of Pandaria, så de finns en massa söta pandor överallt.

De roliga var att maxi hade nersatt pris redan på release dagen. Men de gör inte mig något. ^^

Spela Spela Spela.

Fast jag kan inte spela i den nya världen än. Jag måste bli lvl 85 först. Jag fick en lvl 80 gubbe av Blizzard för att jag skulle komma tillbaka och spela. Så jag håller på att få upp min till 85.

 

 

Peace!!


2012-09-24
21:21:00

2012-09-24

Jag väger 1kg mindre och 2cm smalare runt mage än förra året, just idag. Kollar man en vecka fram år 2011 så gick jag upp 2kg till, så 3kg mindre i år.
Jag har en ovana att väga och mäta måttet runt magen varje dag efter att jag morgon kissat. Sen skriver jag ner detta i ett dokument på mobilen. Nu när man gjort de i 2år så har man lärt sig hur mkt man kommer att väga om man festat eller ätit skräpmat osv. De är både positiv och negativt.
 
Träning..

 

25 Min löpning

5 Min power walk

15 Min cykling

30 Min träning av mage

 

= 694 Kcal

 

 

Peace!!


2012-09-22
20:38:00

2012-09-22

Äntligen har jag gått med i en förening att hjälpa. Råtthjälpen heter dem. Jag Funderade på kattfoten här i halmstad först för dem är verkligen i ekonomiskt behov. Men jag brinner lite mer för råttor så de fick bli råtthjälpen. Råtthjälpen finns för att så klart hjälpa råttor och för att stärka råttans rykte.

Jag blev frågad om jag kunde bli kontakt person för råtthjälpen, så tänkte jag så klart! Men Jag är inte så duktig på råttor så jag vet inte om jag är en bra person för de. Är fortfarande noob ^^ Men så klart läser jag på och frågar när något kommer upp. Man lär sig på vägen. Men de skulle varit roligt att bli mer involverad i något sån här. För de verkar som att de skulle behövs kontakt personer här nere i halland.

Men iaf nu hjälper jag dem lite ekonomiskt iaf. Känns lite bättre i hjärtat.

 Råtthjälpen

Peace!!


2012-09-21
19:21:00

2012-09-21

Inatt satt jag uppe till 00:01 för att försöka boka en iPhone 5. När tiden var inne fick man knappa in sitt mobil nr så skulle dem ringa upp en, dem ringde mig ca 01:30. Så fick jag snacka med en tjej som sa att jag inte kunde köpa/boka/beställa en iphone5 för att jag inte kunde ändra på min abonnemang. men de sjuka är att när jag fixade nytt abonnemang så sa killarna att jag kunde bara lägga till mobilen. Men nu sa Telenor att jag inte kunde. Förbannad blev jag men hon sa att jag skulle ringa kundtjänst så kunde dem fixa. Så jag ringde dit och fick en iPhone 5 bokad. Och han sa att jag skulle få den levererad  den 28:e när den kommer ut, så skulle den komma till maxi. Så vi får se hur de går.

 

Nu har ju Expert gått i konkurs oxå. Sikken tur att jag hann köpa min dator där innan de stängde. Min dator fanns typ bara på Expert och någon mer hemsida. Men man har ju 2 års garanti hos tillverkaren så jag hoppas att datorn inte går sönder.. Den andra höll ju ca 6 år, och denna jag har nu är en Asus. Ska ju vara bra skit säger dem ^^

Men iaf, läste på nyheterna att expert redan sålt vidare de flesta sakerna till andra teknik-kjedjor. Men jag fattar inte vad dem vinner på att går ut med utförsäljnings rea när butikerna nästan är helt tomma?!?

Aja gör mig inget eftersom jag inte är i behov av något eller har råd för något. Men jag tycker de är så fult när folk står i kö för mega rea så är de typ tomt.

 

Blev iaf lite träning idag fast man var trött som ett djur;

 

15 Min Löpning

15 Min Power walk

30 Min träning av bröst och mage

 

= 504 Kcal

 

Peace!!


2012-09-20
22:31:00

2012-09-20

Bittra Anna talar:
 
De första jobbiga med hösten är att alla ska ta bilen till allt. Nu får man typ ingen parkering nära gymmet. När jag ska backa ut bilen på morgonen kommer 3 miljoner bilar så att man inte kan backa ut.
Antagligen är de dem som brukar cykla som kör. För jag har märkt att de är väldigt många som kör väääldigt dåligt nu. För hur svårt ska de vara att hålla MINST hastigheten som står på skylten?!? De är dessa människor som sätter stopp i trafiken kl 16. Bättre att ni cyklar...
 
Bittra Anna tackar för sig
 
Idag vart man på gymmet, eftersom man inte orkat eller haft tid för att gymma plus att man saltat på med undanflykter. Men idag gick jag dit. Och i morgon blir de en snabbis, så de blev iaf 3 ggr istället för 4.  Skulle blivit en hård tränings vecka men de blev som de blev. Så hårdträningen blir nästa vecka istället.
 
Jag har verkligen problem med att lägga mig i tid. Innan min lilla mini semester så la jag mig i säng kl 23, en helt lagom tid för mig känner jag. Men sen blev de att man la sig 00:45 osv, trött som en gnu är man. Men nu har jag börjat att jobba mig ner och är nere på 23:30. Så snart är jag nere på 23 igen. Jag måste verkligen sova mer. Jag sover även så oroligt och dåligt på sista tiden, de är sjukt jobbigt och stressigt så de blir en ond cirkel.

 

Detta blev tränat;

 

30 Min cykling

15 Min löpning

40 Min träning av rygg och mage

 

= 642 Kcal
 
 

Peace!!
 

2012-09-18
21:49:00

2012-09-18

Hela sommaren har jag spanat in ett par skor på Maxi. När jag såg dem första gången, men inte sett priset än. Så tänkte jag, snygga skor precis de jag letar efter men jag tänkte INTE ge mer än 150kr för ett par skor på maxi... 300kr kostade dem. Tsss tänkte inte ge 300 kr på ett par skor, kan säkert hitta ett par liknande någon annanstans för ca 150kr.

Och hela sommaren och hösten har jag sneglat på dessa skor. Så hade dem äntligen sänkt priset på dem men då fanns dem inte i min storlek. Och nu så kunde jag inte låta bli att kolla en gång till. OCH DÅ FANNS DEM I STL 37, och kostade 160kr! Haha klart att jag köpte dem då, dock så kommer jag inte kunna använda dem förens nästa år, men då har jag iaf ett par fina sommarskor som man kan ha på sig oftare. För dem har inte så hög klack och är inte så jätte party och classy.

MEN nu kommer de bästa, när jag kommer till kassan och ska betala så var de antagligen rea på rea priset eller något så jag betalade bara 79kr för dem. Förstår ni vad glad jag blev, haha den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

 

 

 

 

De tråkiga idag var att jag såg att min älskade Bianca hade fått en stor bula på höger sida av nosen De gjorde så ont att se att min älskade Bianca hade problem. De sorgliga är att min Sambo äntligen börjat att gilla mina råttor och Binki är hans favorit verkar de som. Och hon är så rolig min lilla binki bus. Hoppas de inte är något farligt.

Jag har märkt att hon varit lite hängig och gärna sovit lite extra denna veckan. Men jag trodde att de är för att vi flyttat runt så mkt pga lägehets renovering.

Hon har nyst mer än vanligt den senaste veckan och sovit mer. Men äter, gå på toa osv. som hon ska. Och idag märkte jag att hennes nos på högra sidan är svullen. En hård bula och man hörde att hon har svårt att andas och stör sig på de. Kanske därför hon försöker nysa ut den. Mest gör de ont vi nosen och vid ögat. Och hon pep när jag skulle undersöka henne. Hon gapar väldigt snett och väljer gärna att äta den mjuka maten, Men hon äter som en gam.

Hoppas de bara är någon infektion hon fått. För hennes högra öga har klibbat ganska mkt nu på sista tiden men inget på vänstra. Jag hör även att när dem andra råttorna ska sova vid henne eller rör henne så piper hon och knastrar hårt. Så hon har väll ont.

 

Jag ska ringa veterinär i morgon och boka tid. Min lilla binki bus.

 

 

Peace!!


2012-09-17
21:30:00

2012-09-17

Nu har jag fixat en tatuerings tid med en tatuerare i Göteborg. Ska bli sjukt kul att just han vill tatuera. Längtar som bara den tills de är dax. Sen när jag är där ska jag se om vi kan planera in fler sittningar, hoppas jag har pengar nog att göra allt jag vill. Har ju sparat ganska länge nu.

 

Blev lite träning idag. Plågade mig igenom ett lång pass igen.

 

30 Min Löpning

30 Min power walk

15 Min cykling

50 Min träning av axlar och mage

 

= 1014 Kcal

 

Jag vägde alldeles för mycket idag. Precis som förra året så går jag upp dessa månaderna, fattar inte. Blir så ledsen när man tränar och allt och försöker tänka på maten, så går de åt andra hållet hela tiden. Hur kan alla andra får sina jävla fasta magar men jag blir bara fetare.

ARG VARG!

 

 

 

Peace!!


2012-09-14
21:01:00

2012-09-14

Idag fick vi äntligen flytta hem till vår lägenhet. De kommer vara så häärligt att få sova i vår egna säng. Och slippa diska för hand, jao, jag har blivit bortskämd. Jag har alltid varit mot diskmaskin. Man kan diska för hand så är de klart. Men nu när man har diskmaskin så är de så skönt att slippa skrubba och diska och man slipper slita på naglar som ALLTID flisar sig när man diskat. Bortskämd YES INDEED!

Sen är de ganska skönt att vara hemma där man har alla saker så man slipper åka fram och tillbaka för att hämta saker. Vi hade en varsin IKEA kasse när vi åkte här i från nu har vi 4 tillsammans plus en massa påsar.

 

Jag var inne på Lagerhaus en runda idag. Jag vill köpa en till tesils-anka så både jag och Johan kunde ha en. Men så hittade jag världens gulligaste koppar oxå, köpte en till mig och en till Johan. Det var ekorrar på och så är svansen typ handtaget. Och sen så köpte jag en ljuslykta som ser ut som en uggla, den är verkligen jätte fin när man tänder den på kvällen, helt underbar är den. Man hittar alltid något roligt på Lagerhaus.

 

Jag är ju som sagt TOTAL för älskad i badankor. Jag har över 60st ankor, men sorligt nog så får jag inte ha alla framme nu. Sambon tyckte de var lite för långa, så dem får ligga i en flyttlåda tills vi flyttar till hus. Men jag fick köpa te sils ankorna. Och jag får ha några ankor framme :) har väll runt 8st framme. Så får man hindra sig själv att köpa nya ankor haha. ÄLSKAR ankor :)
 

Peace!!


2012-09-13
22:29:00

2012-09-13

Idag mailade jag en tatuerare i Göteborg som jag tyckte verkade väldigt bra. Så vi får se vad han svarar. Skall bli spännande, hoppas han inte har allt för långa väntetider och att han vill göra mina motiv som jag vill ha. Jag har spanat in hans verk i några månader nu och dem är jätte fina, typ de jag vill ha. Men vi får se vad han svarar *håller tummarna*

 

Tränade idag med. Men de var precis så jag orkade pressa igenom mig allt. Var helt slut och typ dog lite när jag kom hem. Men man har vissa såna dagar, mina är oftast på tisdagar.

 

20 Min crosstrainer

10 Min Powerwalk

30 Min träning av axlar oh mage

 

=  504 kcal

 

peace!!


2012-09-12
21:45:00

2012-09-12

Idag fick jag vykort av mamma och pappa. Och jag blev så glad, jag saknar dem så mkt. Och dem var så fina på bilden. Dem är på semester i Kroatien och jag sakar dem så himla mycket. Ååh mamma och pappa <3
 
För ett tag sen snackade jag och Johan om de 10 smartaste djuren. Så här kommer en liten lista på dem. Kul att råttan är med.

 

Ni borde läsa förklaringarna, mycket intressant. Intressantast är de om kråkor, man lär sig något nytt varje dag.

 

No. 1 - Schimpans

 

Längst upp på vår lista över smartaste djur är en stor apa, schimpansen. De imponerande intellektuella förmågor detta djur, har länge fascinerat människor. De kan göra och använda verktyg, jaga kollektivt och kan avancerad problemlösning. De har också möjlighet att lära sig teckenspråk för att kommunicera med oss människor och kommer ihåg namn på individer de inte har sett på flera år. Men kanske den mest fantastiska inslag hos schimpansen är dess förmåga att använda symboler för objekt och kombinera symbolerna i en sekvens för att förmedla ett komplext idé. Sådana intellektuella gåvor är förmodligen central för att upprätthålla detta djurs komplexa sociala grupper, där de bildar starka band och observera hierarkisk struktur.

 

No. 2 - Delfin

 

Har du någonsin undrat varför delfiner och andra valar är stjärnan attraktion på de flesta akvarier? Det är för att de är de smartare än nästan någon annan varelse på planeten. Delfiner är extremt sociala djur. Flockar med delfiner kan man observeras i världens hav när dem simmar, hoppar, snurrar, visslar och övrigt njuter. De har också ett sofistikerad "språk", även människan har bara börjat nysta det. Delfiner använder verktyg i deras naturliga miljö och kan lära en imponerande samling av beteende och kommandon av mänskliga tränare. Liksom många av de mest intelligenta djuren på jorden, så håller delfiner honor kvar hos sina ungar under flera år och lär dem alla knep.

 

No. 3 - Orangutang

 

Aporna anses vara den smartaste varelser efter människor. Naturligtvis är människor partisk i detta avseende, men den intellektuella kapaciteten hos de stora aporna är svårt att förneka. Bland dem orangutanger som sticker ut som särskilt begåvade. De har en stark kultur och ett system för kommunikation och många har observerats att använda verktyg i naturen. Orangutanger lever i stora spridda samhällen och bildar starka sociala obligationer, vilket kan vara nyckeln till deras avancerade kognitiva färdigheter. Honorna har kvar sina ungar i många år och lär dem allt de behöver för att överleva i skogen.

 

No. 4 - Elefant

 

I motsats till populära uppfattningen är elefanter mer än bara lufsande jättar med stora öron och ett bra minne. I själva verket är elefanter ett ganska elegant, social och nyfiken. De har varit kända för att rengöra deras mat och använder verktyg på olika sätt i naturen, och de kan också följa mänskliga kommandon i fångenskap. Elefanter är också mycket omtänksamma och empatiska till andra medlemmar av sin grupp och till andra arter, vilket anses vara en mycket avancerad form av intelligens.

 

No. 5 - Kråka

 

Korsar gatan mot trafiken kan kallas "Jay-walking", men Jays och andra medlemmar av kråkan familjen förstår bättre än vissa människor vikten av att vänta på ljuset för att ändra. Kråkor som bor i tätorter är kända för att samla nötter från träden och sedan placera dem på gatan för att passerande bilar att knäcka öppna skal. Sedan, efter att ha väntat tålmodigt för ljuset att ändra, återvänder de till gatan för att hämta sitt nötaktiga snack - ett imponerande exempel på djur innovationer. Kråkor kommunicerar också med ett utarbetat språk med specifika dialekter och leker lekar med varandra. Vissa forskare tror till och med att kråkor är mer intelligenta än apor.

 

No. 6 - Gris

 

Trots ett rykte om frosseri och dålig hygien är grisar faktiskt mycket intelligenta djur. Både tama och vilda arter är kända för sin förmåga att anpassa sig till en mängd olika livs förhållanden. De verkar vara minst lika träningsbara som katter och hundar, och vissa tamsvin har blivit en favorit i USA. Grisar är också mycket flexibla. Olikt de flesta andra hovdjur, som är strikt växt ätare, är grisar och deras anhöriga allätare med en kost som ibland innehåller maskar och små ryggradsdjur. När de har införts runt om i världen så brukar grisar konkurrera ut de inhemska arterna. Väldigt förödande för de inhemska arterna så är denna trend ännu ett starkt tecken på grisens skicklighet.

 

No. 7 - Ekorre

 

Ekorrens envisa uthållighet och dem mycket goda minnet har gjort den till trädgårdens värsta fiende. De flesta ekorrar visar en imponerande samling av knep och strategier som hjälper dem att överleva. Till att börja med dessa smarta varelser är i huvudsak skosdjur som har anpassat sig till att leva tillsammans människor. Genom att äta ur fågel-matare och att föda i frukt-trädgårdar och övrig mat som kan ligga runt. De har också möjligheten att lagra mat för magrare tider, och sedan hitta sina dolda gömställen flera månader senare. De kan också låtsas att gömma mat för att förvirra potentiella tjuvar, som forskare tror, visar dem en avancerad nivå av list och intellekt.

 

No. 8 - Duva

 

Duvor är rikligt förekommande i de flesta större städer i Nordamerika, men de flesta människor tänker på dem som skadedjur. Detta är dock en fågel som faktiskt är ganska smart. Eftersom duvor har varit objekt i otaliga vetenskapliga experiment, det finns en mängd kunskap om deras intellektuella förmågor. Till exempel kan duvor känna igen hundratals av bilder även efter flera år har gått. De kan också identifiera sig i en spegel, läras att utföra en sekvens av rörelser och att särskilja subtila skillnader mellan två objekt - ganska imponerande för en ren pest.

 

No. 9 - Bläckfisk

 

Ära ska gå till ryggradslösa med styrka och skicklighet för att skruva av locket från en burk! Nej. Nummer 9 i vår lista är bläckfisk, en av de smartaste varelserna i havet. Detta djur är fortfarande väldigt dålig förstod, men forskare som upptäcker hela tiden nya och imponerande bläckfisk förmågor. De spelar, lösa problem, navigera genom labyrinter och har en respektabelt korttidsminne. Men hur är ett djur som tillhör samma klass som snigeln kan bedrifter vara så smarta? Det kan vara så att en kombination av styrka, smidighet, nyfikenhet och en hel del intelligens bortsätter bläckfisken ifrån dess andra ryggradslösa bröder.

 

No. 10 - Råtta <3

 

Nummer 10 i vår lista av smartaste djur är råtta. En mycket intelligent men mycket baktalat djur i västerländska kulturer. Ofta används dem i forskning så har lab-råttor varit kända för att hitta genvägar, kryphål och utrymningsvägar i laboratorieförsök som designats av de bästa vetenskapliga sinnen i vår tid. I kinesisk kultur är råttan ärad för sin list och påhittighet. Och av goda skäl så har råttan framgångsrikt koloniserat varje kontinent på jorden utom Antarktis. Och om historien är någon indikation, kommer de att vara kvar en lång tid framöver.

 

RÅTTOR ÄR BÄST!! WOHOOO!! Tycker jag då ^^

 

Ni får ursäkta fakta texten till djuren. De stod på engelska och jag orkade inte lägga ner så mkt tid på att över sätta. Så de blev lite google translate och egen ändring av en trött Anna.


På fredag ska vi äntligen få flytta hem. Så Johan ska fixa alla kablar till tv osv och jag ska städa undan hos mamma och pappa. Och råttorna ska äntligen få flytta hem till sin stora bur. Dem har varit så duktiga mina små hjärtan.

Tränade även idag;

 

25 Min Löpning

15 Min power walk

50 Min träning av rygg och mage

 

= 675 kcal


Peace!!

 


2012-09-11
23:10:00

2012-09-11

Läste på aftonbladet och hörde på Sveriges radio nyheterna att Radiotjänst vill införa en "Puplic service skatt". Tycker de är sjukt att 1½ av inkomsten ska ALLA över 18 betala för radio som suger (förutom morgonpasset i p3) och för kanal 1,2 och 4. Fan lite reklam dödar ingen och de är jätte jobbigt när dem inte får säga märken i radio, OM inte något dåligt har hänt så att de blir en nyhet vill säga.

 

Jag betalar min radiotjänst. Men dem som inte har tv eller radio ska ju inte behöva betala tycker jag. Om nu alla ska betala får dem fan sänka års kostnaden och inte hålla den lika hög. Vad ska dem med alla dem pengarna när dem ändå bara gör dålig tv. ÅÅH jag blir så arg!! Hoppas att förslaget inte går igenom. Tycker att man ska slopa denna skatt/licens för den gör ingen nytta alls.

 

Man måste ha en tv box för att kunna kolla på tv. Och ska man ha box måste man betala i månaden till ett företag. sen ska man betala för 1,2 och 4 FAST man har en box som man betalar för varje mån för 1,2 och 4:an. Så då ska man helt enkelt betala "DUBBELT" för 1,2 och 4an?! Och har man ingen box kan man inte kolla på 1,2 och 4an FAST man betalar för skiten!

ARG ARG ARG!!

 

Trots min ilska tränade jag

 

30 Min på crosstrainer

15 Min power walk

45 Min träning av armar och mage

 

= 703 kcal

 

Död åt Radiotjänst och Puplic Servic skatt!!!


2012-09-10
18:39:00

2012-09-10

Idag fick jag en tröja från min bros tjej. En jätte fin puma tjock tröja och den satt perfekt.

 


 
Och idag fick vi reda att vi kan flytta tillbaka till vår lägenhet. Vi kommer att varit borta från lägenheten i 3 veckor till helgen. Vi kommer inte flytta hem förens i helgen eftersom Johan ska hjälpa att bära alla saker hem. Som sagt dem har renoverat lägenheten från mögel. Dem sa att de var jätte mycket mögel och de var tur att vi inte kännt av något. De är tur de, hade värsta mardrömmen från min förr, förr förra lägenhet. Hade 6 olika mediciner för mina ögon.
 
Idag så testade jag lite nya mag-övningar. Dem kändes väldigt bra. Så jag hoppas att dem gör lite nytta.
 
Detta tränade jag idag.

 

20 Min Löpning

10 Min power walk

30 Min träning av mage

 

= 511 kcal

 

Peace!!


2012-09-09
23:06:00

2012-09-09

Jag har länge funderat på hur råttors synd fungerar. Dem ska ju ha dålig syn, men hur dålig? Och hur ser dem färger. Hur ser rödögda råttor?

 

Jag frågade dem på råttor.ifokus och dem hjälpe mig att hitta svaret på min fråga. OCH här kommer svaret, som jag fattade de...

 

När en människa är färgblind menas de inte att dem ser allt i svart/vitt. Utan att de är röd, blå eller grönblinda. En råtta är färgblind och kan då inte se röd färg, dem är extra duktiga på att se ultraviolett färg, som gör att de har en bra syn i mörker.

En råttas syn har inte starka färger utan dem se nästa i svart/vitt, fast med svaga nyanser av ultraviolett, blå och grön. Och kan urskilja grön och blå färg men dem går oftast efter de ljusaste eller mörkaste kontrasten.

Slutligen så ser råttan ganska suddigt, de celler som gör att man ser skarpt, har råttor väldigt få av. Så en svartögd råtta ser skarpt endast några meter bort. Rödögda råttor ser mycket sämre än svartögda. Deras näthinnor är ständigt bländade med ljus, så en rödögd råtta kan leva i en värld av endast skiftande fläckar av ljus och mörker.

Råttor använder sin syn mest för att kunna upptäcka stora, rörliga objekt på distans och för att kunna orientera sig på stora ytor.

Råttor "ser" med sina morrhår och går oftast efter vad dem känner med dem. Deras morrhår är känsligare än våra fingerspetsar. Deras morrhår funkar som våra händer när vi ska känna på hur en sak känns och vilken form dem har.

 

 

 

Vanlig syn                          Rödblindhet

 

 

 

 

En råttas färg syn    En svart ögd råtts syn

 

 

 

 

Rödögd råtta syn          Rödögd råtta i ljus

 Peace!!


2012-09-08
19:42:00

2012-09-08

I dag stack jag iväg på min första Lernia-personal fest. Eller asså de var inge personal fest, utan folk som har jobbat på Lernia eller jobbar på Lernia plus vänner. Så jag vet inte vad man ska kalla de för de är inte företaget som fixade festen utan personal som jobbar/jobbat där.

Men de var trevligt. Fick smaka absint 90% och de var starkt som satan, de vart inte så gott. De var iaf kul där och träffa många igen. Men jag blev lite för full och trillade i mina höga klack skor och blev jätte emo. Trillade på de mest pinsammaste stället med men de tänkte jag inte skriva om för jag skäms så sjukt mkt. Ville typ gräva ner mig.

 

Jag hade en jävla bakfylla dagen efter, så jag inte kunde äta frukost.

 

Jag har antigen blivit för gammal eller så tål jag inte dricka längre. Tycker inte heller att de är så värst kul och festa längre. Och just de där med att bli full så de snurrar och så. Skulle kunna typ dricka läsk istället eller kanske 1-2 cider och vara social. De finns 2 cider som är goda så en av dem och sen fortsätta med läsk. De låter som en bra idé, förutom att man blir kalla för mes osv. MEN JAG ÄR GAMMAL. Man ska vara snäll ^^

 

När jag skulle somna så snackade jag med Johan och jag mins inte så mkt av vad jag sa men Johan berättade för mig allt knäppt jag sagt. haha Fy fan för att dricka för mkt.

 

Peace!!


2012-09-06
15:00:00

2012-09-06

Mina råttor har fått nya namn upptäckte jag för inte så länge sedan. Dem har ändrats efterhand när man försöker ropa på dem. Min Alfa hona har nu blivit Afla eftersom Johan började kalla henne de för han hade inte så bra koll på namnen när han började att lära känna dem. 

 

Judith har blivit Jude, inte Jude som de Amerikanska namnet utan Jude som Judendom. För Judith är så jobbigt att ropa många gånger. Sen märkte jag att hon kom när jag ropade Jude. Men även Judi reagerar hon till, Judith kanske är för lågt för henne.

 

Sen har vi Bianca, hon har massa namn som wiggie, blindstyre, Whiley men de som används mest är Binki. Blev någon mix i mitt huvud för jag tänkte på blindstyre men tänkte på den tecknad serien med dem där labb råttor skulle rymma från ett labb och erövra världen. Dem hette typ Binki and the Brain. Sen så heter hon Bianca så mix av de mesta är hon nu kallad för Binki.

 

Sist ut har vi min älskade Penny, hon brukar komma när man ropar antingen Penny eller PinnePenny. Hon är ju inte precis någon pinne. Hon är väll mer en stubbe ^^. Eller så blir hon kallad för Penny gosnos. Eller om man ska gosa med henne PinnePennyGosNos.

 

 

                                                                                                      

 

Idag körde jag sista gympasset för denna veckan, jag är slut som fan så jag körde bara motion hade inte ork för något annat alls. Plus att Johan skulle komma hem lite tidigare.

 

30 Min löpning

30 Min Power walk

20 Min Cykling

 

= 765 Kcal

 

Peace!!

 

Råtthjälpen

 


2012-09-05
20:56:00

2012-09-05

Idag stod jag på jobbet och funderat på vilka tatueringar jag vill ha. För nu bör jag ha sparat ihop så jag har råd att börja på min sleeve. Mamma kommer inte bli glad som vanligt ^^ hon gillar inte tatueringar alla. Hon säger hellre pircingar än tatueringar för att pircingar kan man ta bort.
Men jag har nog kommit på allt jag vill ha. Jag var inne hos tatueran jag brukar gå till och frågade lite. Men de som gjorde mig ledsen var att han inte gillade mina motiv för olika tråkiga anledningar. Så jag har kollat in en annan tatuerare i Göteborg som verkar vara jätte duktig. Så jag mailade honom och frågade.  Ska bli spännande vad han svarar, kommer säkert bli snyggt om han vill göra den.
 
Jag har tänkt på en annan sak som stör mig som satan. De är gamla tanter/gubbar på gymmet som MÅSTE köra efter sitt lilla schema punkt och pricka. Så dem står seriöst och väntar över 10 min för att få någons maskin. De är jätte stressande, de är inte farligt att ta nästa punkt och sen gå tillbaka, jag lovar.
De hände mig på gymmet idag, fast tanten stod mellan två maskiner och jag hade en och en annan tjej hade den andra. Så efter att jag gjort klar mitt med stress och pik, SÅ var de inte min maskin hon skulle ha &""€@&@:!!  Men hon stod närmst min.
 
20 Min löpning

30 Min power walk

30 Min crosstrainer

40 Min träning av bröst och mage

 

= 1061 Kcal


 
Peace!!

Råtthjälpen

 

 


2012-09-04
23:21:00

2012-09-04

Jag kunde inte sova i natt så jag började drömma om hur de skulle varit om jag vann ca 160 miljoner.
Då skulle jag köpt ett fint hus till mig och Johan och renoverat de så vi kan bo bra. Och sen skulle jag köpt mig en bra diesel statsjeep.


SEN skulle jag vilja starta ett rädda-djuren-hjälpcenter. Där man skulle kunna komma och lämna djur man inte vill ha längre, istället för att släppa ut dem eller döda dem. Och inga frågor kommer att ställas varför man inte vill ha djuret mer. De ända som man skulle fråga är typ kön, ålder och kända sjukdomar, så att vi ska veta om vi ska bota den mot något och att de inte skall smittas. Bättre att dem lämnar djuret till oss utan att behöva förklara sig än att släppa ut de till de vilda eller döda dem.
Jag skulle vilja kunna ta emot alla sorters djur, hundar, katter, hästar, grisar, kor, sköldpaddor, fiskar alla sorters gnagare m.m!
Även att folk ska kunna komma in med skadade vilda djur, så vi kan hjälpa dem och sen släppa ut dem i de vilda där dem hör hemma igen.
Sen skulle man kunna ringa oss så kan vi hämta djuren om man inte har möjlighet att komma själv.
Jag skulle vilja ha liten klinik så man kan kastrera katter osv. och så att man kan laga skadade djur.
Sen skulle man kunna samarbeta med veterinärkliniker och skicka djuren dit på vår bekostnad om man skulle behöva hjälp. Men mina veterinären ska ju vara en av dem bästa. Och att man även kan lämna sitt djur till en veterinär om man inte vill ha de och så kommer vi och hämtar. Skulle varit bra att kunna samarbeta med hela Sveriges veterinärer och andra föreningar som t ex kattfoten här i halmstad så dem kan slippa tänka på att ekonomin inte kommer att räcka för att rädda djuren.
Jag skulle vilja att mitt hjälpcenter skulle kunna gå runt, så att jag inte går back på de. För sen när mina miljoner tar slut så måste man ju lägga ner och de vill man inte.
Jag skulle vilja att ny examinerade veterinärer kan jobba där och kanske få någon merit och jag vill att personalen ska få betalt.
Man skulle kunna ha kurser och info kvällar på mitt center, som man kanske skulle kunna ta en peng för så att de kan gå runt. Och så skulle man kanske kunna donera pengar till centret om man vill. Så de går plus minus noll. Så ska man kunna köpa de friska djuren.

Tänk dem som tycker om att jobba med problem hundar och dem som älskar katter kan jobba med dem osv. Dröm jobb för djurälskare! Allt för djuren.

De drömmer jag om. Om jag skulle vunnit en massa pengar. Dock har jag inte tänkt igenom allt hur de ska funka ekonomiskt och så men de är ju bara en dröm.

 


Men jag har även varit iväg och tränat idag. Kan säga att jag fick kämpa satan för att ta mig igenom alla mina moment. Jag svettades som en gris och hela mitt linne var blött. Men de konstiga är att dagen före när jag körde typ samma så svettades jag inget alls. Skumt..
 
Detta tränade jag:

 

30 Min Crosstrainer

30 Min Power Walk

15 Min Cykling

15 Min Löpning

40 Min träning av Rygg och Mage

 

= 1041 Kcal
 
 
På kvällen försökte jag göra någon nyttig gratäng. En gratäng med lax, ägg och räkor. Den blev väll ok men inget jag vill göra igen. De blev typ för mycket smak eller något, nä ok men inte igen.

 


Peace!!
 
Råtthjälpen 

 


2012-09-03
14:17:00

2012-09-03
Då vart man tillbaka till jobbet och de gick väldigt bra. Dagen gick fort och smidigt. De var väldigt rolig dag på jobbet. Eftersom jag skulle upp så tidigt så märkte jag att de blivit höst. De var kallt och de var väldigt mörkt, de var lite små jobbigt att gå upp när de var mörkt. Men efter jobbet skulle jag iväg till gymmet, jag var faktiskt väldigt pepp på att sticka dit. Efter en veckan med massa plockgodis, chips och annat snack så vill jag gärna träna bort den extra vikten. Men jag hade inte gått upp så mkt i vikt på den veckan, men måttet runt magen hade stuckit iväg.

 

30 Min cykling

15 Min löpning

30 Min power walk

15 Min crosstrainer

40 Min träning av axlar och mage

 

= 1057 Kcal

 

Jag tänkte att jag skulle testa ett nytt sätt att träna. Jag vill ju helst träna bort den mängd Kcal jag ätit per dag. Men de är så sjukt jobbigt att träna bort 1000kcal. Jag blir så sjukt utmattad och tappar motivationen. SÅ jag tänkte att jag ska, varannan vecka träna bort de kcal jag äter och varannan vecka bara träna bort halva. Så kommer jag nog inte tappa motivationen lika lätt. Vi får se hur de går helt enkelt, annars får jag hitta något nytt sätt ^^

 

Vet ni vad!

Idag är de EN månad kvar till jag fyller tant (25år). Jag vill för en gångs skulle hyra en lokal och bjuda alla vänner jag tycker om och fira mig på en fest. Men de är svårt att hitta en lokal, så vi får se hur de går. Annars blir de väll iaf en utgång hoppas jag eller bara mys.

 

Peace!!  

 

Råtthjälpen


2012-09-01
19:20:00

2012-09-01

Idag har jag och Johan varit tillsammans officiellt i 11 månader. Nästa månad är de 1år. Och nästa månad firar jag 25 år och Johan fyller 24 i oktober. Så massa händer i oktober. Vi gjorde inte så mkt på våran dag fast jag kände att jag ville göra något. Men vi kom inte på något. Vi hade gjort allt vi ville på vår lilla semester. Men de blev en film kväll hos två kompisar. Men både jag och Johan var så trötta på godis, chips och popcorn och allt annat, vi har ju ätit ca 4 plockgodis påsar och 5 påsar chips och massa glass under vår vecka. Så de godiset vi köpte till filmen var lagom segt att äta. Men vi kollade på en bra och en dålig film. Vi kollade på Safe med Jason Statham och sen någon konstig asiat film där dem slogs häftigt men filmen var verkligen dålig. Den var så dålig så jag inte kunde somna ens.

 

På dagen så vart vi så uttråkade så vi gick ut och gick från mamma och pappa till vår lägenhet, bara för att. Men de var ganska skönt att gå lite, tog ca 1½ timma och de var varmt, perfekt väder. Vi försöker gå en runda varje helg så vi kan vara lite nyttiga. Jag hoppas att vi kan fortsätta med något sådant under vintern med. Fast jag är sjukt frusen så vi får se.

 

Peace!!

 

Råtthjälpen